Bolje vam je kad ste sami nego sa partnerom: Jasni znakovi da su vaša osjećanja počela blijediti

Ponekad, koliko god se trudili, ne možemo shvatiti da li je nestala stras u vezi ili su osjećanja prema partneru izblijedila. 


Kada nestane strast, postoji mogućnost da se ona obnovi, ali ako nestanu osjećanja, njih nije moguće ponovo vratiti. Često ne želimo izgubiti vezu u koju smo uložili toliko mnogo vremena, ali ne smijemo zanemariti naše emocije i kako se osjećamo u vezi. 

Pogledajte koja su to osjećanja koja bi mogla pokazati da su vaša osjećanja prema partneru počela blijediti. 1. Osećate olakšanje ili radost kada je vaš partner duže vreme odsutan od kuće ili je na poslovnom putu. 2. Zaboravljate važne razgovore i zahtjeve partnera. 



To se može pojaviti zbog unutrašnje želje da se emocionalno odvojimo od partnera. 3. Gubitak interesa za partnera. Vaša veza više liči na prijateljski savez nego na ljubavnu vezu. Na svog partnera sada više gledate kao na prijatelja nego kao na ljubavnog partnera. 

4. Sa vaše strane se javlja ravnodušnost, ne želite zvati ili pisati partneru jer smatrate da nemate potrebu. 5. Nemate ni volje ni želje da branite svoje stavove i prihvatate mišljenje partnera. Nevoljnost da se uključite u diskusiju može ukazivati na to da ne vidite ili niste zainteresovani za zajedničku budućnost. 



6. Imate nove hobije i interese koji ne uključuju vašeg partnera. U redu je da želite dio svog slobodnog vremena provoditi sa svojim prijateljima odvojeno od partnera, ali ako sve više svog slobodnog vremena posvećujete svima drugima umjesto partneru, to nije dobar znak. 

7. Ne želite ništa mijenjati u svojoj vezi, ali ćete na partnerovu inicijativu pokušati poraditi na nekim stvarima. 8. Često vas zanimaju novi ljudi suprotnog spola. Emocionalna nevjera signalizuje nedostatak interesa za partnera. 9. Sve više svoju vezu upoređujete sa drugim vezama. 

Vidite da vaša veza nije idealna i priznajete da nešto nije u redu. 10. Ne zanimaju vas nikakvi planovi sa partnerom. Stvari koje se dešavaju u životu vašeg partnerea vas ne zanimaju i vašu vezu počinje pratiti apatično stanje. 11. Ne želite da idete na neke događaje zajedno jer se dobro provodite kada ste bez partnera. Radije ostajete kući nego da izađete negdje zajedno.

Pokreće Blogger.