Muškarci često traže ženu koja liči na bivšu -11 neobičnih razloga zbog kojih se zaljubljuju

Veoma je teško objasniti osjećaj zaljubljenosti. Kada vas neko pita zašto vam se svidjela baš ta osoba, obično nemate pravi odgovor na to pitanje. 


Psihlozi pokušavaju odgovoriti na to pitanje. Psiholozi su otkrili zanimljive činjenice, od kojih su neke potpuno istinite, dok su druge potpuno neosnovane. Donosimo vam nekoliko zanimljivih činjenica zašto se muškarci zaljube u žene: 

1. Teško ste dostupni – eksperiment koji je sproveden prije par godina, potvrdio je činjenicu da muškarce privlače teško dostupne žene. Šta to ustvari znači? Znači da mu niste dostupne odmah na njegov prvi korak. Ako pokažete malo ravnodušnosti na početku, muškarac će imati više interesovanja za vas. 



2. Osmjeh – većina muškaraca voli kada je djevojka nasmijana. Kada zrači srećom i osvoji ga smijehom. Ispitivanja su rađena tako što su ispred 100 ispitanika stavljene fotogorafije žena, one sa osmjehom i arogantne. Veliku ocjenu su dobile djevojke sa osmjehom. 

3. Gestikulirate – ako želite da zadržite muškarca s kojim ste izašle na piće, koristite pokrete i pazite na držanje tijela. Muškarci vole kada žene gestikuliraju pokretima i tako popune prostor oko sebe. 



4. Ličite na bivšu – istraživanja su pokazala da će muškarce vrlo često privući osoba koja je fizički slična njegovoj bivšoj ljubavi. To ne mora da znači da će veza uspjeti, ali podsjećanje na bivše vas je učinilo privlačnijom. 

5. Odgovarate mu – ovo se obično odnosi na neke svakodnevne situacije. Ako vam partner nešto pokaže ili priča o nečemu, a vi na taj njegov govor odgovorite sa posebnom pažnjom i zainteresovanošću, vjerovatno će se potruditi da vas u potpunosti osvoji. 

6. Privlačni ste – ono što će privući pažnju mnogih muškaraca jeste i vaš fizički izgled. Neki muškarci jednostavno ne mogu odoljeti kada vide lijepu, zgodnu ženu.

Pokreće Blogger.