Biti brižna žena je mač sa dve oštrice: Pozitivne ženske osobine koje štete ljubavnoj vezi

U životu nije dobro biti loš, to se podrazumijeva, ali nije dobro biti ni previše dobar. 


Mnoge žene bi trebale da promijene neke „dobre“ osobine da bi im veza bila savršena. One smatraju da treba sve da učine i iza sebe ostave samo dobre stvari kako bi sve bilo u idealnoj harmoniji. Međutim, neke stvari bi trebalo i promijeniti da bi veza savršeno funkcionisala. 

1. Briga o mužu. Pretjerana i konstantna briga o mužu je potpuno nepotrebna. Vi mu niste majka i nema potrebe da to budete, jer je on sada ipak oženjen muškarac. Dozvolite mu da pokaže svoju nezavisnost i da umije i on da uradi određene stvari. Naravno, ne treba da budete ni ravnodušni. Ali, pretjerana briga nije dobra za vaš odnos. Ili ćete ga smoriti ili će postati stvarno vaš odrasli sin. 



2. Briga o djeci. Sasvim normalno je da ćete kada dobijete djecu, brinuti o njima. Ali, ni tu ne treba pretjerati, jer idealna i nepogrješiva majka ne postoji. Nemojte nikada zaboraviti da ste udata, voljena žena i da svoju ljubav trebate pružiti i vašem mužu. 

3. Težnja kao idealnosti. Savršena žena koja živi po propisanim pravilima za idealan život, čisti kuću non stop, obroci koji su obavezni i servirani kao u restoranu i mnogo drugih stvari, dovodi do sukoba u braku. U redu je brinuti se o porodici, čistiti, kuhati, ali ni u čemu ne treba pretjerivati. Pogriješite nekada i dopustite muškarcu da vas ispravi. 



4. Opsjednutost detaljima. Muškarci vole jasne, kratke i konkretne zahtjeve i govore. A žene su te koje sve to uljepšavaju sa milion detalja i koje primijete svaki detalj. Kada partneru pričaju o nekoj temi, bolje je da se usredsrede na najvažnije, jer će on detalje svakako zaboraviti. 

5. Pretjerana privlačnost. Svaka osoba želi da ima malo privatnosti za sebe. Žene koje žele da su stalno pored svog muškarca, da šetaju zajedno, idu u kupovinu zajedno, kod kuće stalno budu zajedno, pokvariće odnos sa svojim partnerom. Ljubav jeste mnogo važna stvar, ali svaki partner treba da diše punim plućima, da posjeduje svoj lični prostor i svoje interese.

Pokreće Blogger.