Iz ugla jedne žene: Da li bi žena trebala prestati čekati gospodina savršenog i sniziti kriterijume

Mnoge žene sanjaju o gospodinu savršenom koji je lijep, pametan, bogat i koji će riješiti sve njihove probleme. 


Ono što je jako zanimljivo jeste da je veliki broj žena koje sanjaju upravo o ovakvom muškarcu, već u braku ili ozbiljnoj vezi. Ponekad te žene pored sebe već imaju "običnog" muškarca koji mirno hrče pored njih i nije ni nalik onome o čemu one sanjaju. 

Često možemo vidjeti da je taj zamišljeni "princ" potreba, obučena u riječi koje se ne ostvaruju same od sebe. Pojedine žene često sanjaju o muškarcu koji ima visoka primanja, koji će brinuti o njoj i njenom djetetu. Za druge je savršen muškarac je onaj koji će joj pomoći da uspije u životu, ostvari se u karijeri i zasija u svom punom sjaju. 



Ove žene su često veoma talentovane, ali su skromne, stidljive te nesposobne da stvore pravo okruženje za sebe koje će joj omogućiti rast. Umjesto da razvije sve one kvalitete u sebi koje posjeduje, ona ih preslikava u sliku savršenog muškarca koji će joj pomoći da napravi nešto od svog života. 

Za treće savršen muškarac je onaj pored kojeg će dobiti počasnu titulu gospođe koju će voditi sa sobom na odmor na egzotične destinacije. Savršen muškarac nije uvijek nedostižna slika iz bajke. Ponekad smo taj "savršeni princ" upravo mi, naše osobine koje već imamo u sebi, ali iz nekog razloga im ne dopuštamo da se manifestuju. 



Nešto što bismo mogle same ostavriti samo ako se malo potrudimo. Ostaje pitanje da li žene trebaju prestati čekati gospodina savršenog ili trebaju sniziti svoje standarde? Žena ne bi trebala posvetiti cijeli svoj život čekajući savršenog muškarca, ali isto tako ne bi trebale da snižavaju svoje standarde i pristaju na bilo šta samo da ne bi bile same. 

Međutim, svaka žena bi trebala biti realna i ne bi trebala maštati o stvarima koje su nedostižne za nju. Usput, primjećeno je da kada se životni standard žene podigne, snovi joj se ostvare, a okolina se u cjelini promijeni. Tada se u njenom životu pojavljuje više muškaraca koji izgledaju kao pristojan gospodin koji bi mogao zadovoljiti sve njene potrebe.

Pokreće Blogger.