Ponekad žena nije ni svjesna da je izmanipulisana - Mnoge pogrešno tumače ljubav iz 6 razloga

Svaka žena želi upoznati muškarca pored kojeg će zivjeti ugodan život i biti srećna. 


Pojedine žene toliko žude za srećom da i ne primjećuju kada postanu izmanipulisane. Žene veoma često ne primjećuju neke stvari jer su one jako dobro kamuflirane te nesvjesno upadaju u vrtlog koji se nikako ne može nazvati srećom. Ona živi sa muškarcem i misli da je to ljubav, a zapravo postaje žrtva manipulacije. 

Ako u vezi postoji stalna potreba žene da se žrtvuje onda takva veza nikada neće dovesti do sreće i mira, a upravo mnoge žene žrtvuju mnogo u vezi. U nastavku pročitajte neke od razloga da se žena koja se previše žrtvuje nastanila u vama te zbog čega pojedine žene pogrešno tumače ljubav.



1. Ako u vašoj porodici vaša majka nije bila srećna, glumila je voljenu suprugu, bila dobra majka, brinula se o svima te rješavala svačije probleme tada je vjerovatno i vama prenijela takve navike i učila vas da je bolje ćutati i popuštati jer svi tako žive. 

2. Ako je vaša majka bila zapovjednik, a vaš otac bio podređen, nije imao pravo na riječ i uvijek je bio za sve kriv. To se savršeno prenosi na dijete koje u odrasloj dobi ne zna odlučivati, djelovati i preuzeti odgovornost za svoj život. 3. Žena koja postaje žrtva manipulacije je često prazna i u njoj nema ni malo energije i snage. 



Preživljava na nekom rezervnom gorivu i često luta na rubu kolapsa. Često je tužna, umorna bez želje za životom i vjerom u sebe. Ta praznina proizilazi iz činjenice da ona ništa ne prima od muškarca već samo ispunjava muškarca. 4. Takva žena je često velikodušna i ljubazna. 

Ako joj pokucate u pola noći na vrata ona će vas primiti u kuću i saslušati vaš problem te će vam pokušati pomoći. 5. Žena koja lako postane žrtva manipulacije je jako lijepa, ali je odustala od sebe jer je umorna od borbe. Ona i dalje ostaje lijepa, ali ne za sebe, već za svoga muškarca. 

Ona je spremna da učini sve i da se mijenja onako kako njen muškarca misli da treba. Sve što radi ona radi za drugu osobu, a ništa za sebe. 6. Ovakva žena često samo daje i ne traži ništa zauzvrat. Ona čvrsto vjeruje u onu izreku da ljubav zahtjeva žrtvu i nastavlja živjeti sa tim uvjerenjem.

Pokreće Blogger.