Možda niste zaljubljeni, već samo dobro izmanipulisani: 5 stvari koje ćete naučiti u toksičnoj vezi

Iako možda smatrate da je raskid veze nešto najgore što vam se može desiti, on vas itekako može naučiti važnoj životnoj lekciji. 


Odnosno, lekciji koja će vam pokazati da iz svake loše i toksične veze izlazite mnogo jači i mudriji. Na početku ćete smatrati da ste ugroženi, ali kako vrijeme bude odmicalo shvatićete mnoge važne stvari. 

1. Najvažniji ste vi. Većina nas je naučila da je ljubav sve. Ona osvaja čitav svijet. Ali nakon što proživite toksičnu i nasilničku vezu, shvatite da ljubav ustvari nije tako važna. Džaba sve ako nas neko voli, a ugrožava naše stanje. To ništa ne vrijedi i ne vodi ničemu. Ništa nije važnije od nas samih. 



2. Djela govore više od riječi. Mnogi znaju govoriti prave stvari, one koje se čine idealnim, ali njihovi postupci pokazuju njihove prave namjere. Ne vrijedi vam ništa ako partner priča jedno, a radi potpuno drugo. Procijenite vašeg partnera prema njegovim djelima, a ne riječima. 

3. Poslušajte savjet sa strane. Ponekad je moguće od prevelike zaljubljenosti da uopšte ne vidite loše ponašanje svog partnera. Zaslijepljeni ste ljubavlju prema njemu, te ne primjećujete ništa ružno. Zbog toga je veoma važno saslušati treću osobu iz vašeg okruženja. Saslušajte mišljenje o vašem odnosu, ali samo od osobe kojoj potpuno vjerujete. 



4. Veza nije lijek za usamljenost. Mnoge osobe žele da pronađu partnera da ne bi bile usamljene. Ali, ako se nalazite u vezi sa pogrešnim, pokvarenim muškarcem, možete se osjećati usamljenije nego ikad. Hoćete li biti usamljeni ili ne, prvenstveno zavisi od ponašanja vašeg partnera. 

5. Važno je sačuvati sebe. Ne dozvolite da loša veza utiče na vaš identitet. Poštujte svoje principe i idite ka svojim ciljevima, ne dozvolite da vas bilo ko sputava u tome.

Pokreće Blogger.