Žene se brže zaljube, ali teško prebole raskid - Zašto žene teže podnose raskid od muškaraca

Muškarci i žene na različit način podnose raskid. Muškarci se često mnogo manje emocionalno daju u vezi. 


Za razliku od žena oni su mnogo manje komplikovani i zbog toga se većina muškaraca relativno lako nose sa raskidom. Mnogi muškarci grade jake prijateljske veze sa drugim muškarcima, pa im ti njihovi prijatelji pružaju neizmjernu podršku nakon prekida. Ženska psiha je daleko složenija i slojevitija. 

Žene često imaju tendenciju da brže ostvaruju emocionalnu vezanost od muškaraca. Nije neuobičajeno da žena osjeti duboku povezanost prema muškarcu nakon samo nekoliko sedmica od kada ga poznaje. One često ulažu mnogo više emocija u vezu od muškaraca. 



Zbog toga im je mnogo teže nostiti se sa raskidom. Teže im je nositi se sa fazama oporavka od raskida. Budući da na njih lako i dublje utječu emocionalni potresi, prekidi im posebno teško padaju. Ipak postoji nekoliko načina da lakše prihvatite prekid. 

Jako je važno u cijelom tom procesu oporavka prihvatiti svoja osjećanja. Svaka emocija koju osjećate poslije prekida je normalna, bilo da se radi o bijesu, ljutnji ili tuzi. Dozvolite tim emocijama da izađu napolje, nemojte ih zadržavati u sebi. Takođe je jako važno da izbjegavate svog bivšeg neko vrijeme.  



Morate shvatiti da nije dobro za vas da ostanete prijatelji, bar ne dok ste vi u fazi oporavka od raskida. Praćenje njegovih aktivnosti na društvenim mrežama vam takođe neće pmoći. Raskidi rijetko kada ostavljaju trajni ožiljak u našem životu. 

Ako sebi date dovoljno vremena osjetićete kako polako stres nestaje i kako se vraćate u normalu. Nađite neku aktivnost koja vas ispunjava, nešto što volite i provodite vrijeme sa svojim prijateljima. To će vam u velikoj mjeri pomoći da skrenete misli i veoma brzo vaš bivši će postati dio vaše prošlosti.

Pokreće Blogger.