Vaš unutrašnji glas vas neće prevariti - Poboljšajte svoju intuiciju uz 3 jednostavne vještine

Vjerovati unutarnjem glasu znači vjerovati svim osjećanjima i osjećaju podsvijesti, ali za neke ljude izraz "intuicija" je iracionalan i nelogičan čin. 


Ponašanje prema intuiciji je reflektivno ponašanje. Na ovaj način koristimo i svoje iskustvo i pretvaramo ga u akcije. Ako napravite prostora za komunikaciju sa svojim unutrašnjim glasom moći ćete ga pažljivo čuti. Pa kako možete usavršiti svoje komunikacione vještine vlastitom intuicijom? 

1. Samosvijest; Samosvijest je svjesno razumijevanje karaktera, osjećanja, motivacije i želja. Imati jasnu ideju motivacije, snage i slabosti je ključna stvar za poboljšanje intuicije jer je bez samosvijesti i samoanalize nemoguće protumačiti značenje misli i osjećanja. 



2. Vrijeme za duboko razmišljanje; Naše emocije i osjećanja nisu slučajna. Oni su proizvod onoga što opažamo oko sebe. Da bismo ta zapažanja pretvorili u nešto mjerljivo i efikasno, moramo sebi dati vremena da razmislimo. Instninkti su često dijelovi informacija i moraju se analizirati kako bi se utvrdila njihova vrijednost. 

Tek kad počnete duboko razmišljati o tim činjenicama, moći ćete ih objektivno i nepristrano analizirati i tada donijeti pravu odluku. 3. Iskrenost; Gotovo svi ljudi smatraju se iskrenima i na pitanje o njihovoj iskrenosti uvijek odgovore potvrdno, ali njihovi postupci često govore suprotno. 



Da bi vaša intuicija dala dobre rezultate ili barem da biste spriječili negativne posljedice, morate prevladati prirodnu sklonost razmišljanju. U srcu smo svi dobri ljudi, a iskrenost, kao pozitivna ljudska osobina, instinkte čini posebno vrijednima. 

Iskrenost nam omogućava da se osjećamo krivima kada razmišljamo o nepromišljenom činu, a zatim odbijamo pogriješiti. Razumijevanje i priznavanje osjećaja srama i krivice može nam omogućiti da se odupremo nepotrebnim radnjama. 

Zatvorite oči, duboko udahnite i slušajte šta vam može reći vaša intuicija. Kad smo iskreni u svim stvarima, naše misli, osjećanja i instinkti postaju precizniji, vrijedniji i omogućavaju nam pravilno i učinkovito djelovanje.

Pokreće Blogger.