Ne vjeruju svi u prijateljstvo muškarca i žene - Treba li žena dopustiti mužu da ima prijateljicu

Pojam prijateljstva između muškarca i žene je jako kompleksna tema oko koje se mnogi ne slažu. 


Iskreni prijateljski odnosi između dvije odrasle osobe suprotnog pola su mogući samo ako ne postoji želja za intimnošću, ako postoje jasne lične granice i interesi, ako ne postoje nikakve tajne i zabrane i ako svako od njih ima svoj lični život. Mnogo češće su muškarci ti koji se slažu da je prijateljstvo između muškarca i žene moguće. 

Ipak, ne poriču da postoji mogućnost da se takav odnos kasnije razvije u nešto više. Žene, sa druge strane, vjeruju da je jako teško poštovati lične granice i prijateljski komunicirati sa muškarcima. Mnogi su mišljenja da će muškarac biti prijatelj samo sa ženom koja mu se sviđa. Iz tog razloga muškarac ne bi trebao imati ženske prijatelje. 



Posljedice takvog prijateljstva mogu biti jako tužne za vezu. Postoji naravno izuzetak, kad su se muškarac i žena razveli jer su shvatili da nisu srećni jedno pored drugoga, ali su i dalje ostali prijatelji jer žele održati lijep odnos zbog djece. 

Ipak, i dalje postoji šansa da se stara osjećanja probude u jednom trenutku. Postoji još jedan izuzetak, a to je kada se muškarac i žena u principu ne privlače. U svim ostalim slučajevima prirodni instinkt pobjeđuje. Ako muškarac, budući da nije slobodan, dugo komunicira sa ženom, nazivajući je prijateljicom, onda ne biste smjeli dopustiti da situacija prođe sama od sebe.



Kažu da postoji jedan jako jednostavan način da se testira prijateljstvo između muškarca i žene, a to je da piju zajedno. Ako se tada ništa ne desi između njih, položili su test.  Ipak, budite oprezni ako želite isprobati ovaj test. Mnogi prijateljski parovi ga ne prođu.

Pokreće Blogger.