Manipulacijama morate stati u kraj - 5 situacija u kojima ne bi trebali ćutati

Čak iako po prirodi niste konflikta osoba, postoje situacije u kojima bi vas ćutanje moglo mnogo koštati. 


Možda ste osoba koja ne želi da se svađa i stvara probleme, već samo želi miran život u ugodnoj porodičnoj atmosferi. Ipak, postoje neke situacije u kojima morate braniti svoja prava i zauzeti se za sebe. 1. Ako vas neko povrijedi; Kada vas neko povrijedi, bilo da se radi o vašem partneru ili nekome drugome ko vam je blizak, ne smijete ćutati. 

Morate reći šta vam je zasmetalo i šta vas je to povrijedilo. Ne smijete ćutati i dozboljavati da vas drugi povrijeđuju. 2. Kada neko pokušava manipulisati sa vama; Manipulacijama morate stati u kraj i ne smijete nikome dozvoliti da manipuliše sa vama. 



Ako primjetite da neko pokušava manipulisati sa vama, morate se zauzeti za sebe i ne smijete ćutati. 3. Kada vas ne cijene; Dođete sa posla i trčite da spremite večeru, čistite, perete, peglate, a niko ne pokazue ni malo zahvalnosti za to što radite. 

Niko nema pravo da se prema vama ponaša kao da ste mu sluga. Zauzmite se za sebe. 4. Kada ste prevareni; Nije važno da li se rad o tome da vas je prevario partner ili neko drugi ko vam je blizak, prevarama morate stati u kraj. 



Ne smijete ćutati već morate razgovarati sa tom osobom kako biste riješili problem. Budete li ćutali ljudima samo dajete odobrenje da vas ponovo prevre. 5. Ako ste prisiljeni raditi nešto što vam se ne sviđa; Uvijek morate jasno ljudima staviti do znanja kada ne želite nešto da radite. Ne dozvolite nikome da vas prisijava na stvari koje vam se ne sviđaju.

Pokreće Blogger.