Pravi muškarac vas nikada neće osuđivati i kritikovati - 5 znakova da vas pokušava kontrolisati

Kada se dvoje ljudi tek upoznaju i započnu vezu, neke osobine im se na prvu ne čine toliko strašnima koliko mogu biti. 


Mnoge žene, pokušaj muškarca da je kontroliše, doživljavaju kao veoma jaku ljubav. Iako vam na početku veze takvo ponašanje može biti simpatično, brzo će vam dosaditi, a možda će vas čak i uplašiti. Trebali biste shvatiti da osoba koja pokušava uspostaviti potpunu kontrolu nad životom druge osobe zapravo ima određene psihološke probleme. 

Koliko god to zvučalo tužno, unutrašnji nesklad može muškarca natjerati da postane agresivan. Nažalost, mnoge žene ne primjećuju znakove upozorenja da se veza približava toksičnom nivou. Zato predlažemo da se upoznate sa nekim od najčešćih znakova koji bi vam mogli pokazati da muškarac želi da vas kontroliše. 



1. Osuđuje vas i kritikuje; Primjećujete da voli kritizirati sve oko sebe. Od političara, lokalnih vlasti, slučajnih prolaznika, susjeda, poznanika i njihove rodbine. Pa čak i vašu rodbinu  kritikuje. Ovo bi vam trebalo biti upozorenje jer je njegov sledeći korak kritika upućena prema vama iz bilo kog razloga. 

2. Ne radi ništa da bi vam ugodio; Uobičajeni odlazak u bioskop ili večera vani vam se predstavljaju kao nešto što treba da zaslužite. Zar ne mislite da ovo nije pošteni? Sa takvim čovjekom stvari vam mogu postati samo teže. 3. Stalno se osjećate krivi za nešto; Ovo je jasan znak da želi manipulisati sa vama, da želi dominirati i kontrolisati vas u svemu. 



Zbog toga vam stalno nabija osjećaj krivice. 4. Kontroliše vaš društveni život; Kontroliše sa kim provodite vrijeme, sa kim komunicirate telefonom ili na društvenim mrežama. Nemoje ignorisati ovaj znak. Ne dozvolite nikome da vam određuje sa kim ćete da se družite i sa kim ćete provoditi svoje slobodno vrijeme. 

5. Morate dokazati svoju nevinost; Koliko god se trudili ne možete mu objasniti da niste krivi, a on će uvijek nalaziti način i razlog da vas učini da se osjećate krivima za nešto, iako niste. Ako žena očekuje izgradnju jakog, iskrenog i ravnopravnog odnosa, trebala bi biti oprezna kad kod svog izabranika primijeti znakove muškarca koji kontrolira.

Pokreće Blogger.