Iz ugla jedne žene: Male stvari bi mogle upropastiti brak brže nego veliki problemi

Postoje situacije kada nam partner ne čini ništa loše, možda čak i značajno doprinosi porodičnom budžetu, ali ne čini ništa više od toga. 


Ako ta osoba, na primjer, konstantno počne bacati omote od slatkiša i drugo smeće iza kauča, vremenom će se tu stvoriti zona negativne energije. Ne govorim sada o privlačenju energije i fen shuiu. Vremenom će vazduh u prostoriji postati težak, počeće problemi sa spavanjem i počećemo živjeti u prostoriji punoj smeća. 

Ista je priča i kada su u pitanju stalne kritike na račun ženinih mana i nedostataka. Ako muškarac stalno kritikuje izgled svoje žene, i to ne direktno, već uz pomoć zajedljivih šala, zahtjeva da ona svoj izgled dovede u red, tada svaka ta fraza postaje kao omot slatkiša koji je bačen iza kauča. 



Od jednog se ništa neće dogoditi, ali kada se nakupi gomila, ona počinje da utiče na kvalitet života. Ili kada, na primjer, partner smatra da nema potrebe da bude podrška svojoj ženi da je to nebitna stvar. Kada je ne ohrabruje, ne grli, ne pokazuje ljubav i nježnost žena počinje da vene kao cvijet. 

Još gore je kada muškarac pokazuje podršku ženi, ali joj svaki put daje do znanja da je on glavni i da je dobročinitelj. Njegove riječi upućene ženi nakupljaju se popot smeća iza potpuno novog kauča i na kraju ovaj kauč ne počinje samo da izgleda ružno, već i propada. 



Tada oboje postaju umorni, depresivni i potišteni, počinju praviti skandale i drame te ublažavaju stres lupanjem i lomljenjem stvari po kući. Tada se ispostavi da je zajednički život u tom stanu nemoguć i tada ne preostaje ništa drugo nego da se odsele i da svako krene svojim putem. 

Mnogi ljudi ne razumiju da dom i brak ne čine samo zidovi, namještaj i plaćanje režija na vrijeme. Postoje hiljade sitnica na koje se mora obratiti pažnja. Ljubav i razumjevanje je ono što nam je svakodnevno potrebno, i što uvijek moramo pokazivati jedno prema drugome. 

Pažnju čine male stvari za koje ponekad mislimo da su nevažne. Te male sitnice su ono što čine porodični život, a nedostatak tih malih stvari, poput ljubavi, pažnje, brige i nježnosti su ono što prije upropasti brak od velikih problema.

Pokreće Blogger.