Iz ugla jedne žene: Dok ljubavnice dobijaju nakit, neke žene rijetko dobiju i cvijeće

Dok mnoge žene za važne datume i godišnjice dobijaju cvijeće, ljubavnice dobijaju dijamantski nakit.


Jedna anketa koja je provedena u evropi prije nekoliko godina je pokazala da muškarci mnogo više novca izdvajaju kada kupuju poklone ljubavnicama nego ženama. Prema podacima koji su prikupljeni u toj anketi, muškarci najviše polona kupuju za dan zaljubljenih. 

Prosječna vrijednost poklona koji dobije žena je oko 70 eura, dok su za ljubavnice muškarci spremni izdvojiti i do 300 eura za poklon pa čak i više. Vrsta poklona koji muškarci kupuju svojim zakonitim suprugama i koje kupuju ljubavnicama se u velikoj mjeri razlikuju i po materijalnoj i po sentimentalnoj vrijednosti. 



Dok ljubavnicama obično poklanjaju skupocjeni nakit, donje rublje ili uplaćuju egzotično putovanje, žene dobijaju poklone mnogo manje vrijednosti. Supruge obično dobijaju kućanske aparate i ono što bi im moglo koristiti u kući, a neke čak ne dobiju ni cvijeće od svog muža. 

Anketa je pokazala da čak 25% nevjernih muškaraca svojim ljubavnicama pokloni dijamantski nakit, a samo 10% muževa je takav nakit darovalo svojim ženama. Kada su u pitanju žene koje su nevjerne svojim muževima, one su mnogo opreznije i ozbiljnije kada je kupovina poklona u pitanju. 



Za svog muža su spremne potrošiti i pet puta više nego za ljubavnika. Po ovoj anketi ispada da žene koje varaju svoje muževe ipak pokazuju više poštovanja prema njima, ako gledamo po vrijednosti poklona koje im kupuju.

Pokreće Blogger.