Dugu možete vidjeti tek poslije kiše - 5 fraza kojih bi se trebali sjetiti kada vam je duša umorna

Život ima svoje dobre i loše dana i u takvim trenucima nam se može činiti kao da je sve što činimo beskorisno. 


Ni podrška rodbine i voljenih, ni pametne knjige, ništa vam ne pomaže. Jedini izlaz je osloniti se na samog sebe. Pronalaženje unutrašnje ravnoteže nije lako. Za to je potrebno mnogo truda i rada na sebi. Za vas smo izdvojili nekoliko korisnig rečenica koje bi vam mogle pomoći da promijenite svoj stav prema nekim stvarima i životu. 

1. Slobodno plačite, imate puno pravo na to. Suze su najjača emocionalna tečnost koju naše tijelo može proizvesti. Samo pomoću njih možemo izbaciti sva negativna osjećanja i nezadovoljstvo. Ipak, jako je važno da ti trenuci samosažaljevanja ne postanu navika i stalni pratioc našeg života. 



Slobodno plačite, izbacite sve iz sebe i poslije toga stavite osmijeh na lice. 2. Samo vi možete pomoći sebi da preživite sve teškoće koje vam život donosi. Možete i trebate slušati rođake, prijatelje i partnera, ali samo vi možete ustati i napraviti sledeći korak. 

Samo vi možete pronaći snagu da se izborite sa poteškoćama. Vaši najbliži vam mogu samo pomoći, ali ne mogu uraditi ništa za vas. 3. Ako ne možete promijeniti neke okolnosti, možete promijeniti svoj stav prema njima. Ne možemo promijeniti apsolutno sve negativne okolnosti u svom životu. 



Sve se može dogoditi: bolest, gubitak osobe, prekid, razdvajanje... Bez obzira koliko nam to teško palo, takve stvari se dešavaju. Ono što možemo uraditi jeste promijeniti svoj stav prema tim stvarima. Umjesto da govorite "Ne mogu, odustajem" izazovite sebe i recite "Ja to mogu" i vidjećete kako će se sve promijeniti. 4. Samo prolazeći kroz strah možete ponovo početi živjeti. 

Morate zapamtiti šta je zona komfora. Ovo je osjećaj sigurnosti i udobnosti u kojem živimo svaki dan. Postoje trenuci kada se naš život počne urušavati i kada je potrebno to savladati i krenuti dalje. Bićete uplašeni, ali morate izvagati sve prednosti i nedostatke i izaći iz svoje zone komfora. 

Samo vi možete sebi pomoći da preživite ovu fazu i ako je ne prevladate, nećete moći pomoći sebi samima. Napokon, život ide dalje i uvijek morate napraviti korak naprijed. 5. Svaki dan morate voditi računa o svojoj unutarnjoj ravnoteži i duševnom miru. 

Svi mi redovno zaboravljamo koliko je važan naš unutrašnji mir i naše duhovno stanje. Našim osjećajima i potrebama također je potrebna briga i pažnja. Materijalne vrijednosti su opipljivije, pa se više fokusiramo na njih, ali one postaju potpuno nevažne ako zaboravimo na svoje duhovne potrebe, lični integritet i stvari koje nas čine srećnima.

Pokreće Blogger.