Psiholog savjetuje: Drage dame, uzalud se trudite mijenjati muškarca, tako ćete ga samo otjerati

Svima nam je poznato da iza svakog jakog muškarca stoji jaka žena. 


Ako ste od rođenja obdareni sa malo prave ženske energije, onda biste trebale obratiti pažnju na neke stvari ako želite pored sebe imati jakog muškarca. Uzalud je da pokazujete svoje hirove i vršite pritisak na jakog muškarca, uzalud je da ga pokušavate odgojiti po svojoj želi, tako ćete ga samo otjerati od sebe.

Uzalud je da se svaki dan uljepšavate, mijenjate haljine kako biste izgledale ljepše za svog muškarca. Ako ne posjedujete ženstvenost i unutrašnju ljepotu, nećete zadržati muškarca pored sebe. Morate biti spremne na ogroman rad na sebi, morate vi biti spremne da se mijenjate i prilagođavate, a ne samo da očekujete od muškarca da se prilagodi vama. 



Pokušajte malo bolje da analizirate žene uspješnih muškaraca. Ako ih budete pažljivije posmatrali vidjećete da one posjeduju neke jako važne osobine. One posjeduju unutrašnji mir i samopouzdanje. Uvijek su opuštene, čak i kada vam se ne čini da jesu. 

Otvorene su i ne boje se onoga šta dolazi sutra. Spremne su ići naprijed i sa oduševljenjem primiti sve ono što im se nudi, sve što im njihov suprug nudi. One su poput vode. Teku slobodno i opušteno. Znaju da zaslužuju sve najbolje i ne stide se da prime ono što im se nudi. 



One ništa ne traže i ne insistiraju, već prihvataju sa zahvalnošću i mirom. Posmatrajte ih i pokušajte osjetiti kakve su te jake žene. Udahnite svoju žensku energiju, radite na sebi i znajte da će svaka laž i svaka obmana donijeti samo loše stvari u vaš život i vašu vezu. 

Budi svoja, pokaži sebe onakvom kakva zaista jesi i svaki muškarac će to cijeniti, a ako želiš nekoga da mijenjaš, počni od sebe. Samo ako si spremna raditi na sebi i mjenjati i prilagođavati sebe, možeš očekivati i da se drugi mijenjaju i prilagođavaju za tebe.

Pokreće Blogger.