Ženama nikad nije dosta cipela i torbi - 10 ženskih navika koje muškarci ne mogu razumjeti

Ženska logika je muškarcima često neshvatljiva i ono što je nama normalno, muškarcima je čudno i teško za razumjeti. 


Muškarci su nam spremni mnogo toga oprostiti i ne ulaze u detalje naše ženske logije, ali često ne razumiju neke stvari iz svakodnevnog života žene. Neke stvari ih nerviraju, a neke su za njih prava misterija. 1. Nošenje neudobnih, ali lijepih stvari; Žene su često spremne malo da se žrtvuju zbog ljepote. 

Nose steznike, neudobne cipele, preuske hlače sve da bi izgledale ljepše i zgodnije. Muškarci to ne razumiju, ali ženama je jako važno da izgledaju privlačno. 2. Znati imena različitim stvarima i smatrati da je to važno; "Ovo nije jakna, ovo je pulover, a ovo je kardigan, ovo je duks zar ne vidiš razliku?"



Za muškarce skoro da ne postoji razlika u nekim stvarima i njihovim imenima. Za njih postoji duks, džemper i majica. 3. Kupovanje cipela i torbi; Zašto ne bi mogla imati jednu univerzalnu torbu i jedne cipele? Zašto ih morate mjenjati svaki dan? Zašto naveče morate nositi jednu torbu,a u toku dana drugu. 

Zašto vam je potrebno toliko cipela? Muškarci ne mogu razumjeti da ženske univerzalne torbe i cipele ne postoje. 4. Kupovanje kozmetike; 5 krema, 10 seruma, čitava paleta sjenki, razne vrste četkica za koje muškarci i ne znaju čemu služe. 



Nemojte pokušavati objasniti muškarcu da vam je sve to potrebno njima je to teško da shvate. 5. Ne znam šta da obučem; Ovo je možda rečenica koja muškarce najviše nervira. Ormar prepuin odjeće, a ona kuka kako nema šta da obuče. Ništa joj se ne sviđa. 

Kao da je odjeća u ormaru tuđa a ne njena. Žene se uglavnom oblače u zavisnosti od raspoloženja i osjećanja koja osjećaju u tom trenutku. Ako im je izlazak posebno važan njima to stvara stres i one, bez obzira koliko raznovrsnu odjeću imaju u ormaru, ne znaju kako da je iskombinuju. 

6. Opsjednutost izgledom; Žena je u stanju da živi na vodi i nekoliko listova salate samo kako bi za novu godinu ušla u haljinu koju je zamislila da kupi. 7. Ide na odmor sa ogromnim koferom; Čak i ako ide negdje samo na dva dana žena će sa sobom ponijeti pun kofer odjeće jer nikada ne znate šta vam može zatrebati. 

Šta ako budete pozvani na neku zabavu, šta ako bude padala kiša, šta ako bude lijepo vrijeme? Sve to žena ima na umu kada se pakuje za putovanje. 8. Sjeti se čak i najmanjih datuma; Prvi spoj, prvi poljubac, prvi seks, prvi spoj nakon prvog seksa - žene drže različite datume za sebe, ne računajući sve rođendane, imendane i godišnjice. 

Pitamo se zašto se muškarac ne sjeća svega ovoga, jer je to tako slatko, romantično, toliko važno za vezu. 9. Kada zimi nose tanke helanke; Zbog ljepote žene su često spremne šepuriti se usred zime u taknim helankama i kratkim jaknicama. 

Muškarci nikada neće razumjeti zašto trpiti hladnoću ako već možete da se obučete toplo, a ujedno da izgledate lijepo. 10. Kada često plače; Žene su mnogo osjetljivije i sentimentalnije od muškaraca i bez obzira na tomuškarci i dalje ne razumiju zašto žene toliko često i za svaku sitnicu plaču.

Pokreće Blogger.