Svakome možete vjerovati samo je pitanje koliko dugo - Kako odabrati muškarca za cijeli život

Kako odabrati pravog muškaca je vječita tema o kojoj se neprestano raspravlja. 


Činjenica je da postoji zabuna u današnjem svijetu kada je u pitanju ova tema. Muškarci su često uvjereni da su izabrani zbog nekih svojih zasluga ili parametara kao što su fizička privlačnost, poštovanje, dobrota, pouzdanost, vjernost. 

Mnoge žene kada biraju muškarce žele da oni budu vjerni, osjećajni, da budu dobar partner, prijatelj i podrška. Glavni ženski zahtjev je najčešće sigurnost. Žele pored sebe muškarca koji će ih zaštititi i osigurati u sadašnjosti i budućnosti. 



Ipak, jedna stvar je mnogo važnija, a o njoj se često ne govori mnogo, a to je povjerenje. Ne da vjerujete muškarcu, vjerovati možete svakome, već da imate povjerenja u njega. To znači dati svoje srce i svoj život muškarcu koji vas neće iznevjeriti. 

Povjeriti svoj život nekome je velika stvar. Vjerovati nekome i imati povjerenja u nekoga nije isto, iako mnogi misle da jeste. Riječi su gotovo iste, ali imaju potpuno drugačije značenje. Povjerenje je više jednostarana stvar. 



Možete vjerovati nekome, a da mu se ne možete povjeriti. Povjerenje je odluka koju je mnogo teže donijeti.  Imati povjerenja u muškarca znači u potpunosti mu se otvoriti, shvatiti da se ne bojite reći mu bilo šta, osjetiti sigurnost i želju za napredak bez obzira na prepreke i nedaće koje život stavlja pred vas. 

Zato ako želite znati da li je neki muškarac dobar za vas zapitajte se da li mu možete povjeriti sebe, svoje srce i svoj život. Ako je odgovor potvrdan, našli ste sebi muškarca za cijeli život. Našli ste onoga ko u sebi ima sve ono što vam je potrebno od jednog muškarca.

Pokreće Blogger.