Šarm žene potiče iz njenih manira - 7 osobina žena koje uvijek izgledaju skupo

Luksuz sam po sebi ne odnosi se samo na skupu odjeću i izgled, već i na cijelu sliku. Lijepa i luksuzna ženska slika je nemoguća prije svega bez jednog osnovnog i ljudskog dostojanstva, a baš takve osobine vam pomažu da izgledate lijepo i luksuzno. 


Dobri maniri čine jednu damu: Dama nikada ne psuje i koristi vulgarne izraze. Ne povisuje svoj glas, ne voli da trača i nije bezobrazna. Samim tim, to ne znači da je onda predstavljena kao neka bespomoćna žena i da je spremna da trpi razna poniženja. 

Jednostavno je oštra na jeziku da bi vam dala do znanja da ne trpi nikakve uvrede i poniženja. Ali dok vam to kazuje, činiće to dostojanstveno bez ružnih riječi i vrijeđanja.  Koristi graciozne geste: Prava dama zna da kontroliše svoje tijelo, i njeno držanje tijela izgleda veličanstveno, ali samim tim i vrlo prirodno. 



Njena mimika je umjerena, a njeno lice bistro i mirno. To ne znači da se ona nikome ne nasmije i da je uvijek ozbiljna, nego jednostavno zna da da do znanja kada je pravo vrijeme za takvo nešto.  Ima dobru dikciju i formulaciju glasa: Njen glas je miran i umjeren. Ona kada priča njenom sagovorniku je njen glas ugodan i sluša sve šta ona ima da kaže. 

Kada želi da privuče pažnju, ona ne povisuje svoj glas, nego počinje da priča sporije i razgovjetnije, da bi sva pažnja bila na njoj.  Poštuje kada je neko prema njoj džentlmen: Prava dama neće biti ponižena kada joj neko drugi otvori vrata, jer smatra da je to izuzetno pohvalno ponašanje jednog muškarca kojima ima prave manire. 



Kada joj se desi situacija da joj neko otvori vrata, daće znak iz zahvalnosti, i neće samo proći pord njega a da ne pokaže svoju zahvalnost na tom gestu.  Ima dobar stil i lijepo se oblači: Njena figura u svakoj garderobi se savršeno uklapa i bez obzira da li je skupa ili polovna odjeća u pitanju, ona zna da to iznese kao prava dama. 

Brine o svom izgledu: Po riječima Aleksandra Vasileva: „Moda ne treba da se prati puno, jer čista kosa, njegovana koža i lice, uredni nokti i blistav osmijeh su sasvim dovoljni za jednu damu da izgleda savršeno“. 

Njeguje svoje tijelo: Ovdje nije riječ o parametrima u smislu da li je žena debela ili mršava, nego se ovdje radi o tome da prava dama će da brine o tome šta unosi u svoj organizam ili da se bavi nekim sportom. Za jedu damu je bitno da je tijelo uglađeno i sa stavom, i onda nikada neće da izgleda loše.

Pokreće Blogger.