Iz ugla jedne žene: Izbjegavajte muškarce kojima trebaju slabe žene

Mnoge žene vole kada im muškarci govore kako ih vole zato što su slabe i treba ih zaštiti. Ali ovo i nije tako dobra stvar, jer ovo nije kompliment jednog muškarca. 


U ovakvoj jednoj situaciji, muškarac u stvari ne traži bukvalno slabu ženu, nego je ovo više metafora za ženu koja je pokorna njemu. Spremni su da nagovaraju i pregovaraju oko nekih stvari koji im se sviđaju, i ako primjeti da lako prihvatate sve što on poželi, tada u vama vidi pokornu ženu koju on sve vrijeme traži.

Pokorna žena je u stvari ona koja se ne opire, radi šta joj se naredi i podređena je muškarcu i njegovim potrebama koje on od nje zatraži. Slaba žena u ovom slučaju daje moć muškarcu nad njom, i ona prema njemu sada ima brigu, brine o njegovim potrebama i zahtjevima i prestaje da se zauzima za sebe.



Jednostavno rečeno, muškarac sada odlučuje sve u vezi nje. Počinje da joj govori šta će da obuče, gdje će ići i sa kim se smije družiti. Na neki čudan način njihov odnos postaje nešto poput toga da on ima starateljstvo nad njom. 

Dok žena vjeruje da će muškarac biti taj koji će da radi sve što ona poželi, on radi ono što on misli da je ispravno i što on u stvari i želi.  Međutim, neće ni ovo dugo da traje jer će kad tad da dođe do preokreta i žena neće još dugo ostati pokorna, jer to je u njenoj prirodi da joj zatreba njena sloboda koju je tako lako pustila. 



Kad već počne da osjeća da joj fali sloboda, počinje da se buni i raspravlja oko stvari koje počinju da joj smetaju. Zašto se ovo sad dešava?  Jer počinje tvrdoglavost na koju se već dugo čekalo i to je vodi do kraja dok ne bude onako kako sad ona želi. Zbog ovakvih stvari i muškaraca, često žene ne znaju koga onda da traže i odustaju od ljubavi.

Treba da tražite muškarce koji će da znaju poštovati vas kao osobu i vašu slobodu, da ne nameću nešto svoje bez toga da prvo ne popričaju sa vama o tome, da bi čuli i vaše mišljenje i eventualno ga i uvažili. Neka to bude muškarac koji je po nekim vašim željama i potrebama, ali da nikako ne bude onaj koji će da vam oduzme vašu slobodu.

Pokreće Blogger.