Prestanite kriviti ženu za svoje komplekse: 4 fraze kojima muškarac pokušava manipulisati

Manipulatori uvijek znaju šta da kažu kako bi stekli kontrolu nad vama. U svom govoru koriste jednostavne fraze i riječi ali one toliko moćno zvuče, jer odaberu pravo mjesto i vrijeme kada ih kažu.


Potrebno je puno vremena da bi shvatili da neko manipuliše sa vama, i obično već dugo budete u jednoj takvoj toksičnoj vezi prije nego što skontate njegove prave namjere. Ali uz pomoć ove 4 fraze, uspjećete da lakše shvatite da li neko manipuliše sa vama: 

„Bez potrebe praviš histeriju i dramiš“: Manipulator vas želi ubijediti da ste vi ta osoba koja stalno pravi greške, čak i ako niste vi krivi. Preispituje vas i želi vam pokazati kako sve umišljate i izmišljate. 



 „Ja tebe razumijem šta ti pričaš, ali ja ću ti pokazati kako je ovo najbolje za nas“: U početku se usaglašava sa vama u svemu i daje vam do znanja kako mu je stalo do vaših osjećanja, i svojom empatijom prema vama dobija na vremenu da vas izmanipuliše u svoju korist. 

„ Ja tebe nikada ne bih povrijedio“: Manipulator nikada ne otkriva svoje prave planove jer riskira u tome da ga vi ostavite. Ali pretvara se da je divna osoba koja vam ništa ne bi učinila ili povrijedila, pa čak i ako se desi da je on za nešto kriv, izvlačiće se na taj način što će od sebe da pravi žrtvu. 



„Izvinio sam ti se, ne razumijem što si i dalje ljuta na mene“: Manipulator najbolje zna kako da se poigra sa vašim osjećanjima, zna šta tačno da kaže i u kom trenutku to da kaže, jer vas poznaje i zna da će uspjeti da vas natjera da mu oprostite. Vrlo dobra zna u kakvoj situaciji treba da vam se izvini i time vas natjera da mu ponovo počnete vjerovati. Međutim, njegova izvinjenja prema vama nikada nisu iskrena, jer on samo želi da ponovo vas kontroliše i manipuliše.

Pokreće Blogger.