Ako je žena jaka, ona ne trči za muškarcem, već se okrene i ode

Jaka žena hoda uzdignute glave, uvijek zna šta želi, ne trči za onima kojima ne treba već se okreće i odlazi od njih. 


Snaga i slabost žene u velikoj mjeri zavisi od njenog samopoštovanja. Ako je njeno samopoštovanje nisko, ona nije sigurna u sebe i u svoju vrijednost. Ona sumnja u sebe i u to da li je dobra za muškarca. Zena koja ima nisko samopoštovanje misli da nikome nije potrebna, da će je muškarac napustiti i da poslije neće naći nikoga. 

Iz straha da ne ostane sama počinje mu udovoljavati. Sa njom je lako manipulisati i često radi sve kako bi zadržala muškarca pored sebe. Za razliku od slabe žene, jaka žena ima visoko samopoštovanje. Ona će muškarcu pružiti poštovanje, brigu, nježnost i odanost, ali samo ako on poštuje nju, njena osjećanja i njene želje i potrebe. 



Ako muškarac ostane gluv na njene želje i potrebe, ako ne obraća pažnju na nju, ona neće trčati za njim. Jaka žena zna da ako muškarca treba uvjeravati da joj posveti malo pažnje, onda on jednostavno nije vrijedan njenog vremena. 

Takav muškarac joj ne treba i ona će potražiti drugog. Ona će otići jer se ne boji biti sama. Jaka žena zna da će sigurno pronaći muškarca koji je dobar za nju. Ako vjeruje u sebe i ima povjerenje u veze tada će upoznati muškarca koji će imati želju da gradi ravnopravnu vezu sa njom. 



Mnoge žene trpe i pristaju na mrvice pažnje koju im poklanja muškarac, a to ih sigurno neće dovesti do srećnog života. Ako žena mora da trči za nekim muškarcem kako bi privukla njegovu pažnju, bolje je da to ne čini. Ako je muškarac ne cijeni i ravnodušan je prema njoj, jaka žena će jednostavno otići. Ona će naći način da svoj život učini srećnim i bez muškarca.

Pokreće Blogger.