Zrele žene obično spavaju same čak i ako su u braku: Postoji 5 opravdanih razloga zašto to rade

Često iz filmova i romana zaključujemo da bi supružnici trebali do duboke starosti mirno spavati u istom krevetu. 


Ipak, stvarnost je malo drugačija i nije rijedak slučaj da supružnici biraju da spavaju u različitim krevetima, pa čak i u različitim sobama. Ako o tome razgovarate sa zrelim ženama one će vam reći da je lijepo biti u zagrljaju svog supruga, ali da spavanje odvojeno ima svojih prednosti. 

U nekim zemljama postoje čak i statistički podaci da čak četvrtina bračnih parova kada dođu u zrelu dob biraju da spavaju u odvojenim krevetima, a ako imaju mogućnosti i u odvojenim sobama. Mnogi parovi su takođe, priznali da kada su se odlučili na odvojeno spavanje, intimnost u njihovoj vezi se poboljšala. 



U nastavku pročitajte neke od razloga zbog kojih se zrele zene odlučuju na razdvajanje. 1. Mnogi parovi se slažu da se sa godinama odjećanja između supružnika smanje te da mnogi od njih radije vole provoditi bar noći u samoći, ako to nisu u mogućnosti činiti u toku dana. 

2. Takođe, različiti ritmovi i različiti rasporedi zahtjevaju različit san i odmor. Mnogi ističi da se bolje odmore i naspavaju kada spavaju sami. 3. Neki parovi su priznali da se sa godinama smanjila i njihova tolerancija na zvukove. 



Ustajanje noću, često okretanje, hrkanje sve su to stvari koje mogu da poremete san oba supružnika. 4. Mnogi su priznali da jednostavno žele biti sami, predahnuti od partnera i uživati u svom miru bar noću. 5. Parovi ponekad biraju odvojeno spavanje kada se posvađaju i žele predahnuti jedno od drugoga. 

Ovo nije nikakav problem, ali može nastati veći budete li se tako stalno ponašali i na taj način izbjegavali sukobe između vas i vašeg partnera.

Pokreće Blogger.