Najviše se plašim glupih ljudi, naročito žena - Životna pravila poznate Ruske glumice

Neki su govorili da je imala nepodnošljiv karakter, drugi su je smatrali previše impulsivnom, ali i jedni i drugi su joj se na neki način divili njoj i njenim izjavama. 


Faina Ranevskaja je bila poznata Ruska glumica oštrog jezika i nije se ustručavala nikome reći ono što misli. Često je govorila kako joj roditeli nisu dali dovoljno ljubavi zbog čega je postala glumica kako bi nadomjestila taj nedostatak. 

Često se rugala ženskim manama i ljubavnim dramama, a razog toga je vjerovatno bio taj što je bila sama. "Cijelog života se užasno plašim glupih ljudi. Naročito žena. Nikada ne znate kako razgovarati sa njima, a da se ne spustite na njihov nivo" rekla je Ranevskaya. 



U njenoj biografskoj knjizi "Zašto su sve žene takve budale" ima nekoliko zanimljivih citata iz kojih možemo naučiti važne lekcije. U nastavku pročitajte neke od njih. 1. Ljudi sami sebi stvaraju probleme; Ranevskaya je rekla da niko nikoga ne prisiljava da se uda za dosadnog i siromašnog muža ili da dobije slabo plaćen posao. 

To osoba sama bira. "To je kao da kupujete neudobne cipele", rekla je glumica. 2. Ne obraćajte pažnju na mišljenja drugih; Većina naših problema nastaje zbog činjenice da smo previše zabrinuti zbog reakcije i mišljenja drugih. 



Brinemo se šta će reći o nama i kako će reagovati, a to je zadnje što bi trebalo da nas zamara. Ona je bila žena koja ni najmanje nije brinula šta će drugi misliti o njoj. 3. Snovi se ostvaruju onog trenutka kada ih zaboravimo; Danas svi govore o tome, a Ranevskaja je to formulisala prije mnogo godina.

Rekla je kako će se svaki vaš san ostvariti onda kada zaboravite na njega. Ona je znala o čemu govori. 4. Ne treba živjeti od uspomena; Važno je živjeti život u sadašnjosti i ne kopati po prošlosti i uspomenama. Umjesto da se stalno prisjećate događaja iz prošlih dana, trebate uživati danas i gledati u budućnost. Sjećanje i željenje zbog prošlosti nam oduzimaju mnogo vremena i energije.

Pokreće Blogger.