Njegovo loše raspoloženje ne bi trebalo biti opravdanje za loš odnos prema vama

Koliko ste ga samo puta čuli da je neraspoložen. To je njegov glavni izgovor svaki put kada ne želi razgovarati sa vama. 


Vrijeđa, ponižava i uništava vam samopoštovanje. Vi patite, ali njega nije briga i umjesto da se mijenja, on i dalje ponavlja sve isto. Vidio je suze u vašim očima i nije učinio ništa kako bi ih zaustavio. Vidio je da ste slomljeni, ali ga nije briga za vaša osjećanja. 

Njemu je važna samo njegova sreća. Uvijek se trudite da budete oprezni i da pazite kako pričate kako ga ne biste iznervirali i probudili bijes u njemu. Hodate po kući na prstima, razmišljate o svakom koraku koji napravite, jer ne možete podnijeti način na koji se on odnosi prema vama. 



Znate šta će se dogoditi ako nešto pogrešno uradite ili ako kažete nešto pogrešno. Ćutite i ćekate znak od njega da možete ponovo nešto reći. Vi ste poput ptice u kavezu. Niste mogli odletjeti jer ste mislili da jedino on ima ključeve od vašeg kaveza. 

Ipak u jednom trenutku ste shvatili da niste rođeni da živite u strahu i čekate da vas on vrijeđa svojim riječima. Shvatili ste da on nema moć nad vama. Upravo ste vi cijelo vrijeme držali ključeve svog kaveza. Shvatili ste da jednimo vi odlučujete o tome da li ćete biti slobodni ili zaključani u kavezu.



Odlučili ste da odete i ne dopustiti mu da vas ne poštuje i da briše noge o vas kao o otirač. Jer nije ga život učinio takvim, sam je odlučio da postane takav. Sam je odlučio da postane otrovna osoba koja ne zna kako da se ponaša prema ljudima sa poštovanjem i koja ne zna voljeti. 

Svo to vrijeme on nije bio loše volje, on je sam birao da se loše ponaša prema vama. Sve one žene koje tolerišu loše ponašanje muškaraca treba da znaju da loše raspoloženje nikada ne treba da bude opravdanje za njegovo loše ponašanje. Nije ga život učinio takvim. 

Nemojte mješati njegovu okrutnost sa ljubavi. Kada upoznate pravog muškarca shvatićete šta ste propuštali cijelo vrijeme.

Pokreće Blogger.