Birajte one koji biraju vas, ostale izbacite iz života - Kako se nositi sa raskidom bez kajanja

Raskid je jedno jako teško životno iskustvo kroz koje mnogi prođu bar jednom u životu. 


Suočavanje sa gubitkom partnera i romantičnom naklonošću može biti bolno, posebno ako se radi o dugoj vezi. Ako se ne nosite sa raskidom na zdrav način to može pogoršati stvari i možete zaglaviti u prošlosti. Pa kako se možete nositi sa tim bolnim okolnostima? 

Evo pet pozitivnih načina da se nosite sa prekidom kako biste mogli nastaviti dalje bez žaljenja i osjećaja krivice. 1. Izrazite svoja osjećanja; Prvi korak do oporavka je kada počnete jasno iznositi i izražavati svoja osjećanja. Mnogi ljudi potiskuju svoja osjećanja i govore da su "u redu" i onda kada nisu. 



To samo može pogoršati situaciju. Mnogo je različitih osjećaja koje biste mogli iskusiti u prekidu. Možda ste u šoku ili poricanju ili plačete i tugujete. Možda ćete osjetiti izdaju, bol i poniženje. Možete postati uplašeni, bijesni ili ravnodušni. Možda ćete čak doživjeti prihvaćanje, olakšanje i nadu. 

Sve što osjećate, priznajte, navedite i izrazite. Tuga i gubitak su složene stvari u mnogim fazama i nije neobično doživljavati ih u fazama koje vam se mogu činiti zbunjujućim. Prirodno je da želite suzbiti najgore emocije, ali suočavanje sa njima omogućiće vam da se bolje snađete i riješite prekida.



Važno je da ne osuđujete sebe zbog osjećanja koja osjećate. 2. Riješite se uspomena; Kada prekinete sa nekim sve oko vas vas podsjeća na tu osobu i čini vaš oporavak nemogućim. Zbog toga je važno da se riješite svih onih stvari koje vas podsjećaju na bivšeg partnera kako biste mogli nastaviti dalje. 

U redu je razgovarati o prekidu sa prijateljima i članovima porodice, ali ubacivanje vašeg bivšeg u bilo koju svakodnevnu raspravu nije dobro. 3. Stvorite nove uspomene; Isprobavanje novih stvari koje ste oduvijek željeli je najbolji način da se nosite sa prekidom. 

Stvarajte nova iskustva i nove uspomene koje će obogatiti vaš život. To ne samo da će vam pomoći da poboljšate sebe već će vam pomoći da zaboravite na raskid. 4. Ne odbijajte podršku vaših bližnjih; Socijalna podrška je presudna u poboljšanju pozitivnog razmišljanja , posebno u vrijeme stresa. 

Izolovati se i pokušati ići sami nakon prekida samo će vam naštetiti. Osim toga, tuđe mišljenje vam može pomoći da bolje vidite neke stvari i promijenite mišljenje koje ste imali o prekidu. Ako raskid ima veliki uticaj na vas nije sramota potražiti stručnu pomoć.

Otvaranje pred nekim ko vas neće osuđivati i ko je obučen da vam pomogne može vam pružiti potrebne alate za prevazilaženje vašeg prekida. 5. Razmislite o tome zbog čega se raskid desio; U jednom momentu možete poželjeti da se raskid nije desio. 

U tom trenutku je važno da podsjetite se zašto je to bilo potrebno. Promjene su dio života i presudne su za vaš rast. Ako vaša veza nije opstala, možda joj nije ni bilo suđeno da traje. Ako ste odlučili raskinuti sa bivšim, onda ostanite pri toj odluci. 

Napravili ste to sa razlogom, a trenutno vam emocije možda zamagljuju sud i čine da zaboravite na te razloge. A ako ste prekinuli, ostanite pri tome čak i ako vam se na kraju bivši želi vratiti. Imate pravo ići dalje u miru, a to ne možete učiniti ako se vaš bivši igra sa vašim osjećajima. Prestanite sa nagađanjima šta je moglo biti i počnite raditi na oporavku.

Pokreće Blogger.