Zvuči čudno, ali žene su često u teoriji jače od muškaraca: Činjenice o ženama koje možda niste znali

Iako se danas često pozivano na jednakost između muškaraca i žena, moramo ipak priznati da su razlike između muškaraca i žena često jako očigledne. 


Žensko tijelo je mnogo kompleksnije od tijela muškaraca to moramo priznati. Vjerovatno jedana od najzanimljivijih činjenica je porod. Postoje i mnoge druge činjenice vezane za žensko tijelo koje mogu zvučati čudno, ali su u stvari istinite. 

1. Žene bolje razlikuju boje; Šale na račun muškaraca da ne mogu prepoznati nijanse ruža ili laka za nokte uopšte nisu šala. Za sve su krivi X hromozomi kojih žene imaju dva, a muškarci jedan, Zbog toga muškarci nisu u stanju prepoznati više nijansi neke boje, dok žene to vješto čine. 



2. Prag bola kod žena je čak 9 puta viši nego kod muškaraca; Žene bol doživljavaju mnogo češće nego muškarci. Mnogi se slažu da muškarci ne bi mogli izdržati bol koji žena osjeti za vrijeme porođaja. Žene, takođe, brzo zaboravljaju bol, dok ga muškarci pamte, zbog toga mnoge žene bez problema odlučuju da rode više od jednog djeteta. 

3. Žene su često jače; Zvuči čudno, ali žene su u teoriji jače od muškaraca. Razlog je hormon estrogen koji mišiće čini elastičnijim i gipkijim. 4. Pretjerana pričljivost; Neke statistike pokazuju da žena u jednom danu izgovori i do 13 000 riječi. Za to postoji objašnjenje. 



Dio koji je odgovoran za jezičke vještine su frontalni i sljepoočni dijelovi moždane kore su kod žena nešto veći nego kod muškaraca, a to je razlog ženske pričljivosti. 5. Česta promjena raspoloženja; Žene se redovno optužuju za česte promjene raspoloženja. 

U jednom momentu može plakati, dok se u drugom može smijati kao da prije nekoliko minuta nije plakala. Nivo hormona kod žena se mijenja nevjerovatnom brzinom, što često uzrokuje promjene raspoloženja, stavova pa čak i životnih planova. 

6. Žene su sklonije borama: Iako žene brinu o svojoj koži više od muškaraca, sklonije su pojavi bora. Koža kod žena je za oko 25% tanja nego koža kod muškaraca i zbog toga je sklonija nastanku bora. 7. Žene dobro čitaju emocije; Žene su jako vješte u čitanju emocija sagovornika po njegovim izrazima lica i pokretima tijela.

Pokreće Blogger.