Ženska inteligencija je često najveći neprijatelj muškom egu - Plaše li se muškarci pametnih žena

Brojna istraživanja su provedena na temu da li muškarci zaista žele jake i inteligentne žene pored sebe.


Mnoga od njih su pokazala da muškarci često lažu kada kažu da žele da imaju pametnu ljepšu polovinu pored sebe. Oni su često na početku impresionirani njenim izgledom, ali vrlo mali broj muškaraca je rekao da želi biti u vezi sa inteligentnom ženom. 

U istraživanjima koja su provedena na uneverzitetima u Kaliforniji i Teksasu, istraživači su muškarcima postavili pitanje da li bi bili u vezi sa ženom koja je inteligentnija od njih. Gotovo 90% muškaraca je reklo da im ne bi smetalo biti u vezu sa ženom koja je pametnija od njih. 



Međutim, kada su im otkrili njen IQ, nisu više bili zainteresovani za tu ženu kao što su bili na početku. Priznali su da bi ipak izabrali ženu koja je manje inteligentna. Istraživači su došli do zaključka da iako muškarci tvrde da žele snažne i pametne žene, oni često lažu. 

Otkrili su i iz kojih razloga se to dešava. Prvi razlog je taj što muškarce privlače žene za koje misle da su inteligentnije i uspješnije od njih, ali samo ako su fizički i emocionalno distancirani od njih. Kada su u njihovoj neposrednoj blizini prestaju da im budu privlačne i radije biraju manje inteligentne žene. 



Drugi razlog je taj što kada je muškarac fizički blizak sa ženom koja je inteligentnija od njega, to može biti velika prijetnja za njegov ego i umanjuje njegov osjećaj muškosti. Čini se da je ženska inteligencija veliki neprijatelj muškom egu. Inteligentne žene zapravo nisu problem za sve muškarce. 

Ima i onih koji se dive pametnim ženama i koji će rado pored sebe imati pametnu i uspješnu ženu. Ako ste pametna žena to ne znači da treba da se zaglupljujete samo zato što se neki muškarci možda plaše pametnih žena. Neki će biti srećni da vas imaju pored sebe.

Pokreće Blogger.