Volite sebe više od partnera: Kako se pravilno ponašati sa muškarcem - Princip razumnog egoizma

Princip razumnog egoizma je zlatna sredina između altruizma i egoizma. Svaka osoba bi pomalo trebala biti sebična jer je sebičnost veza sa samim sobom koja traje zauvijek. 


Ljubav prema sebi je ideološki sadržaj principa razumnog egoizma, a njegov primijenjeni izraz sastoji se u prebacivanju što većeg broja različitih odgovornosti na vašeg partnera, uključujući i one koje su ranije bile vaše. Koristeći se razumnim egoizmom od prvog dana vaše veze, svom partneru ćete usaditi osjećaj odgovornosti što će bit veoma korisno za vašu vezu u budućnosti. 

Ne dopuštajući muškarcu da se opusti, dobijate više vremena za sebe. To svoje slobodno vrijeme ćete moći da usmjerite na svoju djecu i svog partnera koji će vam na tome biti zahvalan. I vi i vaš partner ćete biti zadovoljniji zbog toga se ovaj princip naziva realni egoizam. 



Dajte svom muškarcu priliku da se brine o vama. Budite pomalo glumica, pokažite nemoć i zbunjenost u bilo kojoj teškoj situaciji. Žene koje izgledaju slabo i bespomoćno čine da se muškarac osjeća jak. U odnosima sa suprotnim polom uvijek se vodite principima realnog egoizma. 

Volite sebe više od svog voljenog muškarca. Što više osjećate topla osjećanja prema sebi, to je vjerojatnije da će vas partner voljeti istim intenzitetom. Radite samo ono što volite, što vam je zanimljivo i što u vama izaziva pozitivne emocije. 



Nikada ne radite nešto što vam se ne sviđa, nemojte se družiti sa ljudima koji vam ne odgovaraju. Ako imate punu korpu prljavom veša, a upravo počinje vaša omiljena serija, nemojte sebi to uskratiti. Ako vaš muškarac gunđa što nema čistu košulju neka je sam opere. 

To što ste se odlučili da se udate za njega niste potpisali da budete njegova služavka. Nije vaš posao popravljati stvari po kući. Ako je slika pala sa zida nemojte žuriti da uzmete čekić i da je ponovo objesite. Svaka žena može zakucati ekser u zid, ali zašto bi to radila. 

Ako u vašoj kući ima muškarac to je njegov posao. Uvijek se trudite da ste dobro raspoloženi i nikada se nemojte svađati i prepirati sa svojim muškarcem. Zapamtite da negativna energija utiče loše na izgled žene. Ako morate obaviti neki posao koji vam se ne sviđa, nemojte žuriti. 

Odugovlačite dok se ne pojavi neko ko će zasukati rukave i obaviti posao za vas. Naučite reći NE. Problem mnogih žena je što tako lako kažu DA i ne znaju kako da kažu NE. Kada nekoga odbijate, navedite razlog. Ako vaš protivnik nije zadovoljan vašim motivom, nemojte se nervirati. 

Ne razbijajte mozak zbog tuđih problema koji se vas ne tiču. Ne petljajte se u tuđu dušu, u tuđi život, ali takođe ne puštajte nikoga u svoj. Naučite kako da navedete muškarca da obavi sav posao za vas, budite mudre i najvažnije nemojte preuzimati poslove svog muškarca na sebe.

Što žena više radi, muškarac se više opušta. Postoji takav zakon: što je žena aktivnija, muškarac postaje pasivniji. Stoga, žena mora savladati umjetnost pasivnosti.

Pokreće Blogger.