Ako želite promijeniti svoj život, počnite danas - Tajne srećnog života pisca Johna Kehoea

Tokom više od tri decenije, John Kehoe je stekao svjetsko priznanje za svoj pionirski rad na polju moći uma. 


On je topao i energičan učitelj, autor, socijalno svjesna osoba i zagovornik nevjerojatnog ljudskog potencijala da svojim mislima preobrazi svijet i život. On vjeruje da um može sve i predstavio je jednu formulu sreće za koju vjeruje da može promijeniti živote mnogih. 

Kehoe je razgovarao sa raznim ljudima i ispočetka mu je bilo teško shvatiti šta tačno čovjeka čini srećnim. Siromašni su govorili kako nemaju dovoljno novca da bi bili srećni, bogati su bili nesrećni uprkos velikoj količini novca koji su posjedovali. 



John Kehoe je tajnu sreće tražio na Tibetu i u džungli Amazona, komunicirao je sa prosvijetljenim ljudima, ali na kraju se ta tajna uklopila u samo jednu frazu koju je izgovorio njegov komšija koji živi preko puta njega. Rekao je da nema potrebe pokušavati postići sreću, već sada treba živjeti kao da ste već sretni. 

1. Uspostavite komunikaciju sa svojom podsvješću; Kehoe je sposobnost da čujete svoj unutarnji glas , svoju intuiciju nazvao jednom od glavnih komponenti sreće. Rekao je kako je naš unutrašnji glas naš najmudriji savjetnik koji nikada ne griješi. 



Naša podsvjest nas neprestano podstiče da slijedimo svoje jedinstvene puteve kroz život. Sve što je potrebno je početi postavljati pitanja i slušati odgovore koji će se magično pojaviti u glavi i naučiti raditi samo ono zbog čega se osjećate srećni. 

2. Živjeti u trenutku; Nekoliko puta dnevno, svako se može usredotočiti na sadašnji trenutak, otpuštajući brige o prošlosti i budućnosti , ovo takođe pomaže u pronalaženju sreće. Ne brinite za sutra, jer će se sutra pobrinuti za svoje. Sreća nije konačno odredište, to je proces samog života. 

Ne možemo iskusiti sreću iz prošlosti ili budućnosti, srećni možemo biti samo danas. 3. Važno je djelovati; Ne možete samo sjediti i čekati da vam sreća padne sa neba. Morate krenuti ka njoj malim koracima kako bi došli do onoga o čemu sanjate. 

Pokušajte svaki dan učiniti nešto što vas čini srećnima, ne oklijevajte i ne odustajte. Ako želite promijeniti svoj život počnite odmah i ne tražite izgovore.

Pokreće Blogger.