Izgubljeno povjerenje je teško vratiti - Kako obnoviti brak nakon nevjere

Prije nešto više od godinu dana sam saznala da me suprug vara. Tada sam napravila veliku scenu i čvrsto sam odlučila da želim da se razvedem. 


Ipak, odustala sam od razvoda jer me je moj muž na koljenima molio da se ne razvodim od njega i zakleo mi se da se to više nikada neće ponoviti. Govorio je kako voli mene i našeg sina i kako je ta njegova nevjera bila greška. 

Povjerovala sam mu i nisam željela željela da uništim porodicu i da svom sinu uskratim očevu ljubav. Prešla sam preko svega i odlučila da ne želim nikada više o tome da razgovaram. Godinu dana nakon tog događaja rodio se i naš drugi sin. Bili smo jako srećni zbog prinove, ali moja sreća nije dugo trajala.



Kada je naš mali sinčić imao dva mjeseca počela sam da dobijam poruke od žene koja je tvrdila da je bila u vezi sa mojim mužem. Ispočetka sam mislila da je u pitanju neka greška, ali uspjela je da me ubijedi da me moj suprug ponovo vara. 

Pretpostavljam da je htjela da mu se osveti jer ju je napustio jer nisam imala drugo objašnjenje zbog kojeg bi mi se javila. I ponovo ista priča. Moj muž je počeo da moli za oproštaj i da se opravdava samo da ga ne bi napustila. Ipak ovaj put situacija je bila malo drugačija nego prvi put jer smo sada imali dvoje djece. 



Odlučila sam dobro razmisliti o svemu prije nego što donesem konačnu odluku šta dalje. Razloge njegove nevjere sam počela tražiti u sebi. Zahtjevala sam od njega da bude iskren i otvoren prema meni jer je to najmanje što može nakon svega što mi je uradio. 

Otvoreno smo razgovarali i rekao mi je kako mu je nedostajalo strasti i pažnje sa moje strane. Rekao mi je kako sam u drugoj trudnoći bila grozna prema njemu i da sam ga stalno odgurivala od sebe. Želim da spasim naš brak, kako zbog djece tako i zbog sebe. 

Bez obzira što me prevario i dalje gajim osjećanja prema njemu. Ipak sam i ja dijelom kriva za sve što se desilo. Sjesna sam svog lošeg ponašanja prema njemu i spremna sam da snosim posljedice. Ipak, ono što me muči je kako zaboraviti na ono što se desilo i osigurati da se nikada više ne ponovi. 

Teško mi je da se nosim sa osjećanjima i činjenicom da me varao. Želim ponovo da mu vjerujem, ali ne znam kako. Vjerujem da ako se oboje budemo dovoljno trudili da ćemo uspijeti izgladiti stvari između nas i da ćemo ponovo moći biti srećna porodica kakva smo nekada bili.

Pokreće Blogger.