Svojom raskošnom ljepotom je mogla zavesti svakog muškarca - Tajne ljepote egipatske kraljice

Kleopatra je i poslije toliko vijekova ostala sinonim za ljepotu. 


Recepti koje je ona koristila ni danas nisu izgubili na vrijednosti, a ako želite besprjekornu i mekanu kožu možda biste trebali razmisliti o nekim trikovima kojima se koristila egipatska kraljica. 1. Kupka od meda i mlijeka; Jedan od najpoznatiji trikova za ljeputu kraljice Kleopatre je bila kupka od meda i mlijeka. 

Ova ova sastojka hidriraju kožu i daju joj mekoću i svježinu. I sami možete napraviti ovu kupku dodavanjem dvije šolje mlijeka i pola šolje meda u vodu. 2. Piling od morske soli; Kleopatrine služavke su joj masirale tijelo gustim pilingom od morske soli. 



Ona je vjerovala da će na ovaj način ukloniti mrtve ćelije kože i učiniti da njena koža izgleda blistavo. 3. Kleopatrin recept za njegu kose; Kleopatra je njegovala svoju kosu tako što je na nju nanosila mješavinu meda i ricinusovog ulja. 

Ovim tretmanom je sprječavala oštećenje kose i njena kosa je izgledala življe. 4. Ružina voda; Kleopatra je obožavala da koristi ružinu vodu i umivala se sa njom svaki dan dva puta dnevno. Ružina voda je inače jako dobra za hidriranje kože. 



5. Bojenje kose i noktiju; Za bojenje kose i noktiju Kleopatra je koristila prirodnu kanu koja je njenim noktima davala crvenkasto-smeđu boju, a njenoj kosi svilenkast sjaj. 6. Zavodljiv pogled; Kleoparta je ostala upamćena upravo po svojim očima koje je iscrtavala surmom. 

I dan danas ova metoda šminkanja je veoma popularna, zove se mačkaste oči ili kleopatrine oči. Kleopatra je takođe koristila prah zelenog malahnita kao sjenku za oči.

Pokreće Blogger.