Svi se bojimo biti odbijeni i povrijeđeni - Kako zaštititi sebe i biti u stanju voljeti bezuslovno

Ono što svi mi želimo jeste da volimo i da budemo voljeni, ali se sa druge strane svi plašimo biti odbijeni i povrijeđeni. 


Zbog toga neprestano tražimo načine da zaštitimo svoje srce, ali i načine da ostanemo otvoreni za ljubav i volimo bezuslovno. Svaka osoba na ovom svijetu želi da voli i da joj ta ljubav bude uzvraćena na pravi način. Međutim, često se stvari ne dešavaju onako kako smo zamislili i na kraju budemo povrijeđeni. 

Naše srce biva slomljeno i teško nam je ponovo vjerovati ljudima te upustiti se u vezu. Ipak, postoje tri načina koji bi vam mogli pomoći da zaštitite svoje srce, ali i da budete otvoreni za ljubav i vezu. 1. Pažljivo sortirajte emocije kako biste ih razumjeli; Ljudsko srce je poput djeteta i lako se zbuni od previše emocija. 



Kada nismo u stanju da razumijemo pomiješane emocije, počinjemo osjećati bijes i nervozu. Zbog toga je važno znati sortirati emocije kako bismo ih mogli svaku pojedinačno razumjeti. Jednom kada počnete razumijevati emocije moći ćete ih u potpunosti osjetiti. 

Često se plašimo suočiti se sa emocijama zbog čega one ostaju potisnute u nama. Jednom kada se odlučite suočiti sa bolom iz prošlosti bićete u stanju zaštititi svoje srce, a pritom ćete biti u mogućnosti osjetiti sve emocije koje su se godinama nakupljale. 



2. Odaberite pravi krug ljudi; Ljudima je potrebno da se socijalizuju i komuniciraju sa drugim ljudima. Zbog toga je važno da oko sebe imate ljude kojima je stalo do nas i koji nas poštuju jer su nam oni od velike važnosti za naš emocionalni rast. 

Naši prijatelji i porodica nam pomažu da zaštitimo svoje srce i omogućavaju nam da održavamo svoje mentalno zdravlje. Ako pored sebe imamo ljude koji nas nadahnjuju i podržavaju možemo postići velike uspjehe. 3. Stvorite sigurno utočište; Pronađite sigurno utočište u jednoj osobi koja vas podržava i koja će vam pomoći da riješite probleme u kojima se nađete. 

Provođenje vremena sa takvom osobom vam može pomoći da se riješite negativne energije i negativnih misli. Takva osoba vas može motivisati da istražujete nove stvari i poboljšate sebe. Kada se osjećate potišteno i poraženo bilo zbog ličnih ili profesionalnih pritisaka, uvijek imate gdje pobjeći i nekoga ko će vam pomoći da osjetite mir i spokoj.

Pokreće Blogger.