Ljubav koja dolazi iz straha nije ljubav - Znakovi koji bi mogli pokazati da ste ovisni o partneru

Strah od gubitka partnera nas često može učiniti paranoičnim pa se ne možemo u potpunosti opustiti i biti srećni te postajemo emocionalno ovisni.


Tada često nismo u stanju zadovoljiti svoje potrebe, a ni postati ravnopravan partner u vezi već postajemo u potpunosti ovisni o nekome. Sledećih nekoliko znakova bi mogli pokazati da niste zaljubljeni već emocionalno ovisni o partneru. 

Ako primijetite bilo koji od ovih znakova u svom ponašanju, vrijeme je da promijenite stav prema sebi i partneru. Ljubav je divna stvar i svi zaslužuju da se u vezi o njoj brinu, liječe i poštuju. 1. Ne dopuštate partneru da živi ispunjen život; Zahtjevate previše pažnje od svog partnera što mu ne ostavlja ni malo prostora da ispunjava neke vlatite želje. 



Ne dopuštate mu da živi vlastiti život i prisiljen je svo svoje slobodno vrijeme provoditi sa vama. 2. Krivite ga za svoje neuspijehe; Osobe koje su emocionalno ovisne uvijek krive partnera za svoje neuspijehe. Morate shvatiti da ste samo vi odgovorni za svoje greške i nesmijete druge optuživati za svoje neuspijehe. 

3. Samo vi i on; Živite u svom malom svijetu čiji ste jedini stanovnici vi i vaš partner. Prema svima ostalima pokazujete emocionalnu odbojnost pa čak i prema svojim prijateljim i porodici. 4. Bez partnera se ne osjećate potpuno; Samo pored njega osjećate da nešto vrijedite i da bez njega ne postojite. 



Vratite svoje samopouzdanje i znajte da vam nije potreban niko da bi se osjećali potpuno. 5. Vaš cijeli svijet se vrti samo oko njega; Vjerujete da je vaš partner centar vašeg svijeta i u želji da mu udovoljite zaboravljate na vlastite želje. 

6. Stalno ga kontrolišete; Smatrate da je on vaše vlasništvo, a stalni strah da ćete ga izgubiti vas čini paranoičnim zbog čega ste često pod stresom.

Pokreće Blogger.