Niko ne želi brak u kojem je više kritikovan nego voljen - Najčešće stvari na koje se žale muževi

Da li ste ikada razmišljali o tome koje su to stvari koje muškarcima najviše smetaju u braku i na koje se najčešće žale? 


Mnogi muškarci su rekli kako im najviše smeta kada mu njegova supruga traži da nešto uradi, a zatim krene da mu zvoca kako to nije napravio kako treba. Žena koja zvoca je nešto na šta se muškarci najčešće žale u braku. 

Mnoge žene smatraju da su sami muškarci krivi kada im žena zvoca jer on ne poduzima ništa kako bi promijenio stvari koje nju nerviraju. Ovo je nešto što supružnici treba zajedno da riješe jer oboje vide problem u onom drugom. 



Oboje misle da je jedini način da se problem riješi, da se njihov partner promijeni. Muškarci misle da bi njihove supruge trebale prestati da ih vrijeđaju i kritikuju te da trebaju početi vriše cijeniti stari koje oni čine za njihovu porodicu.

Žene sa druge strane, vjeruju da bi njihov suprug trebao biti pažljiviji i obraćati više pažnje na njene potrebe. Takođe, žene smatraju da bi muškarci trebali više raditi kućne poslove na koje ga ona stalno podsjeća da uradi. I jedna i druga starna je u ovom slučaju u pravu. 



Nije lijep osjećaj uvijek biti kritikovan, ali je takođe ružno kada su vaše potrebe zanemarene. Rijetki su oni koji mogu ostati hladni na česte kritike partnera i koji se fokusiraju samo na one lijepe stvari u braku. 

Pokušajte da smanjite kritike i počnete upućivati jedno drugome više pozitivnih komentara umjesto stalnih kritika. Niko ne može preživjeti u braku u kojem ima više kritika i negativnih komentara nego ljubavi.

Pokreće Blogger.