Ne udaljavamo se od partnera iz manjka ljubavi - 10 razloga zbog kojih postajemo stranci u braku

Brak je spajanju dvaju duša kako bi podijelile svoj život i svoje snove. 


U početku je sve lijepo i partneri provode svaki trenutak zajedno, međutim, kako vrijeme prolazi stvari mogu dobiti dramatičan preokret. U jednom trenutku ste najsrećniji par na svijetu, a u drugom ste spremni spakovati kofere i otići svako na svoju stranu. 

Često se dešava da parovi koji su jedno uz drugi i u dobrim i u lošim trenucima života nakon godina provedenih zajedno postaju stranci. 1. Nedostatak komunikacije; Kada između supružnika nestane komunikacija oni lako počinju da se razdvajaju. 



Prestanu međusobno komunicirati pa traže nekoga sa strane kome bi se mogli povjeriti. Imajte na umu da ne možete ostvariti jasnu komunikaciju ako i samo niste otvoreni za komunikaciju. Ne dozvolite da vas strah od razgovora sputava. 

Borite se hrabro kada dođe do rasprava, ne izbjegavajte diskusije i ne prikrivajte probleme jer bi oni mogli dovesti do razlaza. 2. Nervozu sa posla nosite kući; Ponekad nam je najlakše istresti se na nekog ako nam je blizak, a ko u stavi nije kriv ni za šta. 



Ako konstantno budete koristili svog partnera kao izduvni ventil on bi mogao prestati provoditi vrijeme sa vama i samo će gledati da vas se kloni. Probleme koje imate na poslu ostavite na poslu i ne dozvolite da oni utiču na vaš brak. 3. Previše ste povećeni poslu; Koliko god da ste posvećeni svom poslu pokušajte pronaći malo vremena koje biste posvetili svom partneru. 

Mnogi parovi postaju stranci iz razloga što se viđaju samo u prolazu. 4. Nemate iste ciljeve; Teško je da partneri rastu zajedno ako idu u različitim smjerovima. Fizička udaljenost nije uvijek problem, ali emocionalna udaljenost može uništiti zajednicu. 

Trudite se da uskladite svoje ciljeve, otvoreno razgovarajte i prilagodite se jedno drugome. 5. Finansijski problemi; Finansije su uvijek veliki problem, a ako ste često u finansijskoj krizi to može biti problem. Svima nam se može desiti da zapadnemo u finansijsku krizu, ali nemojte kriviti jedno drugo za nastalu situaciju. Pokušajte da nađete odgovarajuće rješenje za problem.

6. Nestalo je strasti; Kada strast nestane bez nekog posebnog razloga to može biti ozbiljan problem. Pokušajte ponovo da oživite strast tako što ćete zavoditi svog partnera kao prvi put kad ste se upoznali. U početku se možete osjećati glupo, ali ako budete svoj brak tretirali kao novu vezu to vam može pomoći da oživite strast. 

7. Pronašli ste nekoga novog; Jedan od razloga zašto supružnici postaju stranci u braku je taj što je možda jedan od njih pronašao nekoga novog sa kim želi razgovarati o svom životu i svojim snovima. Ako je to u pitaju onda ste već na pola puta do razvoda. 

Ako želite spasiti brak onda je vrijeme prizate svoju vezu i počnete raditi na svom braku. Ako ne želite spasiti brak onda vaš partner zaslužuje da budete iskreni prema njemu i da mu kažete istinu. 8. Radite sve samostaln o, a ne kao par; Da biste imali uspješan brak slobodno vrijeme trebate provoditi zajedno, a ne razdvojeno. Neka vam to uvijek bude na umu. 

Vi ste potrebni jedno drugome isto kao i prvog dana, zapamtite to. 9. Razmišljate o razvodu; Neke stvri jednostavno nisu suđene da traju. Ako razmišljate o braku trebali bi dobro razmisliti prije nego saopštite svom partneru da želite da se razvedete. Uvijek prvo pokušajte popraviti stvari. 

10. Više vam nije zabavno zajedno; Na početku ste se vi i vaš partner sjajno zabavljali i radili ste mnoge zanimljive stvari, a sada su se stvari promijenile. Nemojte dozvoliti da vam ovo bude razlog da se raziđete. Nikada nije kasno da ponovo počnete zajedno raditi stvari koje vas usrećuju i zabavljaju. Problemi mogu upropastiti svaki brak, ali na vama je da li ćete to dozvoliti.

Pokreće Blogger.