Kada je uredu oprostiti prevaru - 9 pitanja koje bi trebali postaviti nevjernom muškarcu

Saznali ste za prevaru i sada želite da se suočite sa partnerom, ali ne znate kako da to učinite niti šta da pitate, zar ne? Ovih 9 pitanja će vam pomoći da se suočite sa njima i dobijete željene odgovore o aferi. 


1. Da li si bar na tren mislio na mene? Ponekad pravimo loše izbore na koje nismo ponosni. Kako god prije bilo kakve odluke moramo dobro razmisliti o posljedicama koje slijede i kako to utiče na one koji nas vole. Ako vas partner vara već neko vrijeme to je samo dokaz da ga nije briga za vaša osjećanja ili jednostavno misli da nećete saznati a ono što ne znate ne može da vas povrijedi. 

2. Da li ojećaš krivicu? Ako vaš partner pokazuje znake pokajanja to znači da vas još uvijek voli i da su samo napravili veliku grešku zbog koje se kaju.. ukoliko znaci kajanja uopšte ne postoje, to znači da ih uopšte nije briga za vas i vaša osjećanja. . 



3. Da li ti je žao što si varao ili ti je žao zato što si uhvaćen Nažalost mnogi koji varaju zapravo uopšte ne žale za time... njima je više krivo jer nisu bili dovoljno pažljivi pa su u tome uhvaćeni. 4. Šta te navelo na aferu? Pitajte partnera šta mu je to nedostajalo u vašem braku pa ga je to navelo da ima aferu sa drugom osobom? 

Glavni razlog za varanje je nedostatak nečeg esencijalnog u sopstvenoj vezi te s' toga za time posežu sa drugom osobom.  5. Da li imaš osjećanja vezana za ovu osobu? Ako je to samo greška, vaš partner ne bi trebao razviti osjećanja vezana za osobu sa kojom vas je prevario. Ako kaže da su se zaljubio, to je znak da je vaš brak završen. 



6. Da li se to desilo samo jednom ili se viđate duže vrijeme? Ovo je važno da pitate da bi ste shvatili da li je vaš supružnik imao dovoljno vremena da razvije osjećanja za treću osobu. Psiholozi kažu da je supružnicima mnogo lakše oprostiti prevaru koja se desila samo jednom za razilku od one koja traje duže vrijeme. 

7. Da li te vas dvoje ikada razgovarali o zajedničkoj budućnosti? Ako odgovore potvrdno na ovo pitanje, stvari bi trebale da vam budu poprilično jasne. To je dovoljan pokazatelj da on više ne brine o vama i vašim osjećanjima. 

8. Kako bi se ti osjećao da sam ja isto to učinila tebi? Ovo je pitanje vrlo važno jer će ga to navesti da duboko razmisli o svojoj greški. Pustite ga neka samo zamisli kako bi se oni osjećali da ste vi isto to učinili njemu. Ovo je samo hipotetički, ''vraćanje'' istom mjerom neće riješiti ništa, samo ćete se osjećati još gore. 

9. Da li misliš da zaslužuješ oproštaj? Prevara nije nešto što možete da oprostite baš lako. Neka zasluži vaše povjerenje prije nego i razmislite o oprostu. Osoba koja vas još uvijek voli potrudiće se da povjerenje koje je od vas izgubila zasluži i to joj neće predstavljati problem jer želi da spasi vaš odnos.

Pokreće Blogger.