Dnevnik jednog muža: Mislio sam da moja žena previše kuka, ali mi sad nije jasno kako sve stiže

Uvijek sam mislio da moja supruga previše kuka i zvoca zbog mnogi nepotrebnih stvari. 


Ipak, kada sam ostao sam kod kuće na nedelju dana shvatio sam da se neki ženski poslovi ne primjete dok žena ne prestane da ih radi. Moja supruga je otišla u posjetu svojim roditeljima na nedelju dana, a ja sam ostao sam kod kuće. 

Tek tada sam shvatio koliko poslova moja supruga obavlja mimo posla kojim se bavi, i tek tada sam počeo da se divim svojoj ženi jer mi nije jasno kako ona to sve uspije postići. Sad ću vam u kratkim crtama opisati kako je izgledala moja nedelja dana bez moje supruge. 



Nedelja: Moja supruga je rano otputovala kod svojih roditelja sa djecom, a naš pas i ja smo ostali sami kući. Nas dvojica smo cijelo jutro preležali u krevetu, da budem iskre uživao sam u svom tom vremenu koje sam imao samo za sebe. Umjesto da spremim sebi večeru odlučio sam se da prošetam psa i odem to trgovine i kupim sebi nešto gotovo. 

Poslije većere sam legao da gledam tv i ostavio suđe za drugi dan. Ponedeljak: Kasno sam se vratio sa posla, a prljavo suđe me čekalo u sudoperu kako sam ga sinoć ostavio. Oprao sam suđe i odlučio da umjesto da pokšam nešto da napravim za večeru, pojedem sendvič kako ne bih morao isprljati još suđa. 



Utorak: Uzeo sam slobodan dan. Želio sam odspavati malo duže, ali je moj pas nije želio da propusti jutarnju šetnju pa sam morao da ga izvedem van. Usput sam kupio nešto da pojedem, a kada sam se vratio kući shvatio sam da treba da napravim malo reda. Usisao sam kuću, obrisao podove, spremio veš na pranje i ispeglao sebi košulju za posao. 

Srijeda: Kada sam došao sa posla ponovo sam zatekao kuću u haosu jer sam ostavio psa u kući umjesto da ga izvedem u dvorište. Ponovo sam morao da usisam kuću, obrišem pod i pokupim sve ono što je pas razbacao po kući. 

Četvrtak: Poveo sam psa sa sobom na posao i ostavio ga kod portira. Bolje je da bude tu nego da mi ponovo ne napravi haos po kući. Za večeru sam popio šoljicu čaja i pojeo pecivo koje sam kupio u povratku sa posla. 

Petak: Danas je pas bio posebno razigran pa je upao u našu spavaću sobu i potrgao ženinu spavačicu i pokućnice. Jedva sam spasio njene cipele koje su virile iz cipelara. Ponovo sam morao pospremiti haos koji je napravio i odlučio sam spavati na kauču kako ne bih morao ujutro spremati krevet. 

Subota: Uzeo sam psa i otišao u šetnju. Ne želim više da rizikujem da napravi haos u kući od ranog jutra. Po povratku smo sjeli na stepenice ispred kuće jeli pecivo koje sam kupio usput i čekali moju suprugu da se vrati. 

Sada mogu svima da priznam kolika je moja supruga kraljica. Svaka joj čast na svemu što radi za našu porodicu. Sreća da mi je ostavila samo psa, da mi je ostavila i djecu da se brinem o njima mislim da bih poludio.

Pokreće Blogger.