Nije lako baciti u vodu sve što ste godinama gradili - Zašto sam ostala u braku sa nevjernim mužem

Kada stupate u brak dajete obećanje da ćete biti tu jedno za drugo bez obzira na sve. Da ćete voljeti jedno drugo i u dobrim i u lošim trenucima. 


Upavo je to jedan od razloga zbog kojeg sam ostala u braku sa muškarcem koji me prevario. Moj muž i ja samo se vjenčali veoma mladi. Bila sam uz njega i podržavala ga dok je gradio svoju karijeri i dok je pokušavao firmu koju je osnovao da dovede na nivo na kojem je sada. 

Moj muž vodi jako uspješan posao koji nam daje siguran i lagodan život kakvim danas živimo. Ja nigdje ne radim i u potpunosti sam se posvetila našoj porodici i odgoju naše djece. Ja sam ta koja brine o kući i svemu što je vezano za kuću, a moj suprug to poštuje i prepušta meni donošenje svih odluka vezan ih za naš dom. 



Moj muž i ja smo se uvijek lijepo slagala i imali smo skladan brak, ali je on ipak u jednom momentu pao u iskušenje i prevario me. Da budem iskrena to me slomilo. Pitala sam se šta sam to pogrešno uradila da je on odlučio da ode u zagrljaj drugoj ženi. 

Dugo mi je trebalo da se saberem i kada sam dobro razmislila o svemu shvaila sam da je ipak bolje da ostanem u braku sa svojim suprugom nego da se razvedem. Tu dolazimo do mog drugog razloga zbog kojeg sam ostala u ovom braku. 



Vidite, moj muž i ja smo izgradili jedno pravo malo carstvo i živimo jedan, moglo bi se reći, luksuzan život. Nije lako odreći se nečega za šta ste se žrtvovali cijeli život. Da sam se razvela dobila bih pola od toga što imamo, a zašto da uživam u polovini nečega kad mogu imati sve. 

 Ne želim da mojoj djeci bilo šta nedostaje, a još manje ne želim da to moraju dijeliti sa nekim drugim. Da smo se moj muž i ja razveli vjerujem da bi se on ponovo oženio, a možda i dobio dijete sa tom drugom ženom. Zbog toga ne želim da moja djeca dijele sa nekim ono što pripada samo njima. 

I meni i mom suprugu ovakav život odgovara. Meni ne smeta što on tu i tamo ima neku ljubavnicu, a njemu ne smeta što ja putujem i uživam u životu. Imamo jako lijep odnos i čak smo još uvijek intimni i vezani jedno za drugo. Vjerujem da će ga ova njegova faza proći i da ćemo moći zajedno uživati u starosti. Do tada, ne želim se odreći luksuznog života koji imam pored njega.

Pokreće Blogger.