Ako vi niste srećni neće biti ni vaša djeca - Poruka majkama koje ostaju u lošem braku zbog djece

Odavno niste osjetili sreću i već ste zaboravili kako ona izgleda. Nesrećni ste, ali to vješto skrivate. 


Neki čak nemaju pojma kroz šta prolazite jer kada vas sa strane gleda neko ko vas ne poznaje dobro, rekao bi da ste jako srećan par. Ipak, one koji vas poznau ne možete zavaravati. Oni vide koliko ste vi nesrećni i njima to ne možete sakriti. I vaša djeca to znaju. 

Možda ne razumiju šta je razlog vaše nesreće, ali osjećaju da njihova majka nije srećna. I vaša djeca, kao i vi, žive u nesrećnom braku iako to sebi ne želite priznati. Ostajete u nesrećnom braku jer svim svojim srcem vjerujete da činite pravu stvar za vašu djecu. 



Mislite da odabirom nesretnog života za sebe birate sreću za svoju djecu. Time što lažete sebe vi lažete i svoju djecu i dajete im pogrešnu sliku o tome kakav brak i porodica trebaju biti. Time što ostajete u nesrećnom braku kako bi vaša djeca bila srećna lažete sebe i mučite i sebe i svoju djecu. 

Ako ste vi nesrećni, kako možete očekivati da vaša djeca budu srećna. Još jednom ponavljam, djeca osjete kada je njihova majka nesrećna i to ih sigurno neće učiniti srećnima. Nemojte dozvoliti da se vaša djeca osjećaju loše zbog toga što vi niste srećni. 



Oni neke stvari neće razumjeti dok ne porastu zato nemojte to da im radite. Djecu možete odgajati sami. Možete zarađivati za život i život svoje djece. Potrebno je vrijeme, trud, ali korak po korak je moguće. Zamislite svoju djecu kao odrasle osobe da se nađu u istoj situaciji. 

Da li biste to tolerisali i smatrali normalnim? Ako je vaš odgovor negativan, onda poštedite sebe situacije u kojoj se nalazite. Naučite djecu da to nije normalno, da porodica treba biti drugačija, da morate pobjeći od toksičnih situacija i ljudi. Odgovorni ste za svoj život i morate pokazati djeci da je briga o sebi važna.

Pokreće Blogger.