Najbolje stvari se dogode kada se najmanje nadaš - Svaki dan je nova prilika, iskoristite je

Najbolje stvari u nam mogu pokucati na vrata onda kada se najmanje nadamo. 


Recept za sreću se ponekad ne ogleda u traženju, već u dopuštanju da ona pronađe vas. Zato uvijek trebamo biti strpljivi i otvoriti svoje srce nadama i željama. Budite mirni i imajte strpljenja, jer kad prestanete da očekujete da se neke stvari dešavaju sve će početi imati smisla i život će početi da se prilagođava vašim željama i potrebama.

Znamo da nije uvijek lako biti strpljiv i samo vjerovati da će sve ići u dobrom smijeru, ali važno je da imamo ispravan stav. Naše misli jačaju naše emocije i transformišu našu stvarnost. Ako se zatvorite u sebe i dopustite da vas preplave ogorčenost i frustracija, teško da ćete ostaviti otvoren prozor spreman da upišete taj dašak svježeg zraka koji će unijeti magiju u naš život.



Morate održavati snažan, energičan i pozitivan stav. Morate imati na umu da ste najvažniji i da zaslužujete biti srećni. Budite jednostavni, strastveni i ni pred čim ne zatvarajte vrata jer nam najbolja iskustva dolaze slučajno i kada se ne nadamo. 

Život nam svakodnevno pruža nove mogućnosti, dopustite sebi da ponovo budete sretni , dopustite da vas neočekivano pronađe i ispuni novim entuzijazmom, oslikajte osmijeh na licu i sjajne zvijezde u srcu. Ponekad život nije lak, može nam donijeti razočarenja, gubitke i pogreške. 



Čini da se osjećamo zaglavljenim u prošlim iskustvima i zatvara nam vrata sadašnjosti. Ne dozvolite da vas rane iz prošlosti pretvore u osobu kakva ne želite biti. Prihvatite svoju prošlost i suočite se sa sadašnjosti sa optimizmom. Budite uvjereni da najbolje tek dolazi i uživajte u sadašnjosti i svakom njenom trenutku. Vjerujte da će sutra uvijek biti pozitivno, ali danas dopustite sebi da budete srećni.

Pokreće Blogger.