Žena je najveći krivac što je muž vara - Dugogodišnja ljubavnica otkrila najčešće razloge nevjere

Mnogi muškarci kada stupaju u brak stvaraju u svojoj glavi idealnu sliku porodičnog života u kojoj ima jaku vezu sa svojoj izabranicom. 


Ova osjećanja mogu biti veoma jaka na početku braka, ali vremenom počinju da blijede i muškarac počinje da osjeća da nešto nedostaje njegovom braku. Mnogi muškarci ne govore o tome kako ne bi povrijedili osjećanja svoje supruge te počinju da gledaju druge žene, što je još gore. 

Ako žena želi da izbjegne da je muž vara, ona bi trebala da ga natjera da razgovaraju o tome šta nedostaje njihovom braku, ma koliko to bilo neugodno. Jedino razgovorom ćete uspjeti da izrazite osjećanja i onda će muškarac imati manje razloga da vara. 



Mnogi muškarci ne znaju kako da razgovaraju u vezi; Kada je riječ o ispoljavanju osjećanja muškarci znaju biti zatvoreni i veoma nespretni. Često nemaju hrabrosti da kažu ono što misle, pa se izgube i potreže utjehu sa strane. Često muškarci započinju aferu zbog nesigurnosti; Veoma često se dešava da muškarac voli svoju ženu, ali ne može prestati da gleda druge žene. 

Takvi muškarci su veoma nesigurni i žele dokazati sebi neke stvari pa se okreću nevjeri. Mnogi muškarci ne znaju da se nose sa nesuglasicama u braku; Ovo je jedan od primjera nespremnosti na komunikaciju. Umjesto da razgovaraju o problemu oni će ih radije izbjegavati. 



Tada traži drugu ženu koja će da ga razumije i nadoknadi nedostatke koje ima u braku. Navikli su da traže najlakši način; Muškarci često ne vide smisao u pokretanju ozbiljnih razgovora sa svojom izabranicom, pa im je lakše da to izbjegnu. 

Ako mu nedostaje intimnost ili neke emocije, on će radije da ih potraži sa strane nego da razgovara sa svojoj suprugom o tome šta mu nedostaje. Po njegovom mišljenju sve je idilično i sve se odvija normalno dok se ne otkrije njegova izdaja. Tada nastaje još veći problem.

Pokreće Blogger.