Slušati srce je lako, probaj jednom poslušati mozak - Genijalne izjave dr Housea

Dr House, čiji je lik u istoimenoj seriji oživio Hugh Laurie, se smatra za jedan od najbolje napisanih televizijskih likova. 


Uprkos brojnim njegovim manama, publika ga je zavoljela zbog njegovog cinizma, oštrog jezika i njegovog velikog ega. Osim šro je glavni dijagnostičar u Princeton-Plainsboro bolnici, dr. Gregory House je arogantni i ogorčeni usamljenik koji je ovisan o tabletama protiv bolova. 

U nastavku pročitajne neke od njegovih genijalnih i najupečatljivijih izjava. 1. " Ako razgovaraš s Bogom, onda si religiozan. Ako Bog razgovara s tobom, onda si psihotičan." 2. "Stvari se mijenjaju. Ali ne znači da se mijenjaju na bolje." 



3. "I zabavlja me i nervira to što ti misliš da trebam biti manje tvrdoglav od tebe." 4. "Svi griješimo i svi plaćamo za te pogreške." 5. "Slušati srce je lako. Probaj jednom poslušati mozak." 6. "To što ti misliš o meni me neće promijeniti, ali bi moglo promijeniti ono što ja mislim o tebi." 

7. "Kada želiš znati istinu o nekome, taj neko je posljednja osoba koju bi trebao pitati." 8. "Ne postoji tanka linija između ljubavi i mržnje. Između ljubavi i mržnje zapravo postoji Kineski zid sa naoružanim stražarima na svakih 10 metara." 



9. "Oči mogu prevariti, osmijeh slagati, ali cipele uvijek govore istinu" 10. "Kažu da ne možeš živjeti bez ljubavi … Mislim da je kisik daleko neophodniji." 11."Poprilično sam siguran da mi se nećeš svidjeti. Ništa lično, ja nikog ne volim." 

12. "Ako umireš, odjednom te svi vole." 13. "Istina počinje lažima. Razmisli o tome." 14. "Ako vas niko ne mrzi, onda sigurno radite nešto pogrešno." 15. "Osnovna istina ljudskog postojanja je da svi lažu. Jedina stvar koja varira je razlog zbog kojeg se laže."

Pokreće Blogger.