Nemoj se iznenaditi što odlazim ako mi nisi dao niti jedan razlog da ostanem

Nemoj se iznenaditi kad shvatis da više nisi prva osoba koju zovem kad mi se nešto dogodi u životu, dobro ili loše. 


Kada god si mi bio najpotrebniji nisam mogla da se oslonim na tebe. To si me naučio svaki put kad sam te čekala, a nisi došao. Nemoj da se iznenadiš kada shvatiš da sada provodim vrijeme sa ljudima kojima je stalo do mene, a ne sa tobom. 

Naučio si me da te nikad nema, da nikad nemaš vremena da me sluša ili provodiš vrijeme samnom. Nikad nisi želio da znas one male bezvezne sitnice koje su meni važne, nikad te nije zanimalo kako sam. Moja porodica i prijatelji bili su mi jedina podrška, a ti nikad nisi. 



Nemoj se iznenaditi kad shvatiš da više nisi u mojim planovima. Shvatila sam da svoju budućnost moram graditi bez tebe. Shvatila sam to svaki put kada si otkazao naše planove, kada si mi rekao NE. Nemoj se iznenaditi kad shvatiš da mi više ne nedostaješ. 

Ostavljao si me samu, pa sam se zaljubila u sebe i u svoju usamljenost. Počela sam da uživa. Nikada mi nisi rekao da me voliš. Nikada od tebe nisam čula da ti nedostajem, da si srećan što me imaš. Nemoj se iznenaditi ako primjetiš da igrnorišem tvoje poruke i pozive. 



Ja sam uvijek svoje planove prilagođavala tebi. Nikad se nisi žrtvovao. Kada si me posljedni put nazvao da pitaš kako sam, kako sam provela dan? Jedina sam se ja borila za našu vezu, za nekoga kome nije ni stalo do mene.. Zato se nemoj iznenaditi kada vidiš da te napuštam. 

Napokon sam shvatila da zaslužujem mnogo više. Nemoj se iznenaditi kada shvatiš da se strast ohladila, da su moje slatke riječi postale gorke, da te sada gledam kao da nepostojiš. Sam si uništio moja osjećanja, naučio si me kako da te ne volim. Zato se nemoj iznenaditi kad vidiš da odlazim, jer mi nikada nisi dao nijedan razlog da ostanem.

Pokreće Blogger.