Ne treba vam dominantan muškarac već onaj koji će znati da vas vodi - Naučite napraviti razliku

Ušavši u tridesete još uvijek neudata, imala sam dovoljno vremena da shvatim šta želim od svog budućeg muža. Prošla sam kroz nekoliko veza i bila sam iznenađena i na dobar i na loš način. 


Otkrila sam neke kvalitete kod muškaraca koje veoma cijenim, ali i one koje želim da izbjegnem. Sada imam predstavu kakvog muškarca želim nazvari svojim mužem. Pored sebe želim muškarca koji će mi dopustiti da i sama budem jaka i nezavisna. 

Takođe, pored sebe želim muškarca koji će znati preuzeti vodeću ulogu. Mnoge žene se naježa kada im se kaže da muškarac treba peuzeti vodstvo. Hiljadama godina unazad su muškarci kontrolisali druge u ime vodstva. Žene su uglavnom bile tihe ostajale od kuće skrivene. 



Ono što svako od nas treba da zna da se muž koji preuzima vodsto ne može porediti sa onim koji želi da dominira i kontroliše. Muškarac koji vodi ne donosi odluke sam, on donosi odluke zajedno sa svojoj suprugom. Preuzmanje vodstva znači da moj suprug treba da preuzme odgovornost za dobrobit našeg braka. 

To znači da će stati u moju odbranu i braniti me čak i onda kada sam sposobna sama da se odbranim. Preuzimanje vodstava znači da muškarac koji vodi pokazuje snagu, namjeru i želju da se bori za ljubav. Mislim da nije pogrešno da žena pozove muškarca na večeru, mislim da nije pogrešno da se žena bori za vezu kako bi uspjela. 



Takođe, mislim da nije pogrešno da žena zaprosi svog muškarca. Mnoge žene žele da budu osvojene, žele da muškarci trče za njima. Žele da njihovi partneri pamte važne datume, da razgovaraju i produbljuju vezu i posvećenost. 

Žele muškarca koji je spreman i voljan donijeti hrabru odluku da je slijedi, da joj se posveti i preuzme odgovornost za njeno srce. Mnogi će reći da tražim previše. Ali, ja samo tražim muškarca koji se želi predati meni, koji ima poniznost, snagu i sposobnost da vodi našu vezu. 

Znam da ovakvi standardi mogu produžiti moje čekanje na brak, ali takođe vjerujem da će se to čekanje isplatiti. Znam da ću naći muškarca koji se ne plaši da preuzme vodstvo od samog početka, koji će da se bori za naš brak, koji će da ga ravnotežuje i ispunjava.

Pokreće Blogger.