Retrogradni Merkur od 30.01. do 20.02. - Ovnovi izbjegavajte rasprave, Vodolije ne brinite previše

Retrograd Merkur je prva planeta koja će biti u retrogradnoj fazi u ovoj godini. Svoju retrogradnu fazu započinje 30. januara i trjaće sve do 20. februara. 


Merkur je planeta komunikacije, pa će dok bude u svojoj retrogradnoj fazi uticati na komunikaciju koja u ovom periodu može biti zbunjujuća ili neshvaćena. U ovom periodu bismo trebali biti oprezniji i dobro razmisliti prije donošenja bilo kakvih odluka. 

Pogledajte kako će retrogradni Merkur uticati na svaki znak Zodijaka. Ovan: Zbog loše komunikacije koja vas bude pratila u ovom periodu, mogli bisti biti prilično nervozni. Pokušajte da izbjegnete svaku neugodnu situaciju ili raspravu u kojoj biste se mogli naći, udahnite duboko i dajte sebi malo vremena. 



Pokušajte da sačuvate svoje živ ce i ostanete smireni. Bik: Za vrijeme ovog retrogradnog Merkura biste trebali svoju tvrdoglavost zamijeniti razumijevanjem. Ovo nije period kada treba da budete tvrdoglavi, već treba da se prilagodite situaciji u kojoj se nađete. 

Blizanci: Merkur je vaša planeta vladar, pa će na vas u ovom periodu posebno djelovati. Vaša komunikacija je inače jako dobra, ali u ovom periodu bi mogla biti zbunjujuća. Rak: Trudite se da ne shvatate previše ozbiljno rasprave u kojima se nađete. 



Iskoristite svoju nježnu stranu za rješavanje svih problema u kojima se nađete. Lav: Riječi koje budete izgovorili u ovom periodu bi mogle biti pogrešno shvaćene, a vaše samopouzdanje može izgledati kao nesigurnost. Iskoristite ovaj period da se opustite i razmislite o stvarima koje vam se budu dešavale u ovom periodu. 

Djevica: Ovo će biti period u kome biste trebali posvetiti više pažnje sebi i svojoj komunikaciji. Neki vanjski faktori bi mogli uticati na promjenu vašeg načina razmišljanja. Vaga: U ovom periodu biste se m ogli suočiti sa mnogim nesporazumima i nesuglasicama.

Jako je važno da se u ovom periodu posvetite sebi i pronađete svoju ravnotežu. Škorpija: Škrpije će imati potrebu da se u ovom periodu povuku u svoj mali svijet. Zbunjenost u komunikaciji bi mogla da vas nervira, ali i da vas naljuti. Pokušajte da zacrtate sebi neke nove ciljeve, prihvatite svoja osjećanja i živite u trenutku. 

Strijelac: Ljudi su pomalo navikli na vašu iskrenost koja ponekad može biti pomalo gruba, ali nemojte forsirati svoje mišljenje tamo gdje nije potrebno. Čak i oni koji vas dobro poznaju bi vas mogli pogrešno shvatiti. Jarac: Za Jarčeve bi ovaj periodu mogao biti veoma nepovoljan kada je u pitanju komunikacija. Trebaće vam vremena da se oporavite od toga i vratite se na svoj stari put. 

Vodolija: Merkur se boravkom u vašoj kući pomalo poigrava sa vama. Biće potrebno monogo truda i pažnje kako biste mogli održati svoju komunikaciju. Nemojte da se brinete previše i ovaj period će proći veoma brzo. 

Ribe: Trudite se da budete što jasniji kako biste mogli ostvariti komunikaciju sa drugima. Ne uplićite previše osjećanja u situacije u kojima se budete našli već dobro razislite o svakoj u kojoj se kažete.

Pokreće Blogger.