Razvod ne mora biti kraj, može biti novi početak - Kada je otišao naučila sam šta je zapravo bitno

Kada je moj suprug odlučio da me napusti i razvede se od mene, mislila sam da ću zauvijek biti nesrećna. 


Morala sam našoj djeci i svim našim prijateljima i porodici saopštiti da se razvodimo i zbog toga sam bila veoma očajna. Imala sam osjećaj da se cijeli moj život raspada, ali sam vremenom naučila mnogo zanimljivih stvari o sebi i o životu. 

Nakon razvoda život postaje lakši; Bilo je trenutaka kada sam bila jako uplašena i bez nade i mislila sam da tuga nikada neće nestati, ali sam veoma brzo shvatila šta je ono što ja zaista želim od života. Razvod je za mene bio samo još jedna stanica u životu, nakon koje sam postala jedna sasvim nova osoba. 



Sada kada sam razvedena manje vremena trošim na čišćenje, a više vremena posvećujem sebi. Život je postao bolji i za moju djecu; Prije nego što smo se suprug i ja razveli, stalno sam razmišljala kako će dijeca podnijeti naš razvod. Pokazalo se da je taj moj strah bio nepotreban. 

Ono su poslije razvoda postali mnogo hrabriji i naučili su šta znači odgovornost. Plakanje nije znak slabosti; Plakanje je sasvim normalna stvar i reakcija koja nas nikako ne čini slabima. Prihvatite sebe i svoje emocije i pokažite da niste robot bez emocija. 



Ne čekajte bolja vremena; Čekanje i nadanje su divne stvari, ali nisu dovoljne. Nemojte trošiti svoje vrijeme i najbolje godine života i riješite se svega onoga što je loše. Nemojte dugo čekati kako biste napravili nešto sa svojim životom poslije razvoda. 

Radite odmah ono što mislite da je najbolje za vas i vašu djecu. Birajte samoću, ne usamljenost; Veoma je važno da znate da uživate u samnoći. Meni nije bilo lako da se prilagodim na novi način života poslije razvoda. 

Dugo vremena sam sve dijelila sa svojim suprugom, a sada sam trebala naučiti da sve radim sama. Trebalo mi je vremena da naučim da se osjećam ugodno sama sa sobom, ali kada sam to uspjela, primjetila sam veliku promjenu, naravno pozitivnu.

Pokreće Blogger.