Poruka ljubavnici mog bivšeg: Hvala ti što si me spasila od budućnosti pune bola i laži

Neću reći tvoje ime, ne zato što ga ne znam, već za tvoje dobro. Znam ga dobro jer dugo nisam mogla da ga izbacim iz glave. 


Želim da kazem tebi koja si me povrijedila, koja si mi oduzela ljubav mog života i koja si bila sebična i mislila samo na svoju sreću, hvala ti. Znam da znaš ko sam ja iako se nikada nismo srele, ja sam žena koju si na neki čudan način spasila. Čestitam ti, pobjedila si. Zaslužujete jedno drugo. 

Otvorila si mi oči. Ne mrzim te, iako možda misliš tako. Učinila si mi ogromnu uslugu jer neke stvari ne bih mogla uraditi sama. Hvala ti što si me oslobodila. Hvala ti što si me spasila od budućnosti pune bola i laži. Kroz ono što ste uradili pokazala si mi njegovo pravo lice i pomogla si mi da se oslobodim blokade sa kojom nisam mogla da se suočim. 



Ti si otvorila vrata moje nove budućnosti i hvala ti na tome. Dala si mi razlog da odem i da započnem sve ispočetka. Podsjetila si me na to koliko vrijedim i da ne moram ništa da trpim. Hvala ti što si mi pokazala da je moj tata bio u pravu kada je rekao da on nije za mene.

 Hvala ti što si mi pomogla da ponovo osjetim ljubav i sve ono što sam odavno zaboravila. Pokazala si mi da postoji bolji način da trošim svoje vrijeme i što si me podsjetila da nisam ništa bez svojih vrijednosti u životu. Ti si mi dala priliku da ponovo doživim prvi sastanak, prvi poljubac i pravu ljubav. 



Hvala ti što si me bacila na koljena i podsjetila me kako izgleda bol, jer bez bola ne možemo shvatiti ljepotu života.  Bez lošeg ne možemo razumjeti ono dobro. Ti si razlog zbog kojeg sam izgubila dah i razlog zbog kojeg ponovo dišem. Najiskrenije ti hvala što si mi pomogla da ponovo budem slobodna.

Pokreće Blogger.