Najbolji su izvor ženske energije: 10 biljka za koje se vjeruje da privlače ljubav i sreću u život žene

Sobno cvijeće može biti izvor snažne energije, inspiracije i snage.  Mnoge biljke se smatraju zaštitnicima žena i mogu im pomoći da privuku ljubav i sreću u svoj život. 


Mnogo je izvora ženske energije, ali biljke i cvijeće se smatraju prijateljima žena i ako imate prave biljke u svom domu, lako ćete se riješiti negativne energije sa njima. Spathiphyllum - Ženska sreća; Ova biljka ženama daje mir, razboritost, smiruje živce. 

Odličan je pomoćnik u ljubavi, ali samo za one koji su već u vezi. Ova biljka ima sposobnost da popravi raspoloženje. Violet - Ljubičica; Ljubičica stvara posebnu auru oko žene dok je ona kod kuće, ali ta aura se zadržava i kada žena napusti dok, ali ne dugo. 



Smatra se da nakon otprilike 4-5 sati efekt ljubičice nestaje, ali se ponovo obnavlja preko noći. Hibiskus: To je cvijet ljubavne sreće. Omogućava ženi da bude poželjnija muškarcu u svakom smislu. Sa takvim cvijetom život žene u braku ili vezi postaće mnogo intenzivniji, a muškarac će primjetno dodati nježnosti i strasti. 

Oxalis-Ljubičasta djetelina; Ovaj cvijet je takođe simbolj sreće u ljubavi. Svaka žena koja je u potrazi za srodnom dušom bi trebala da ima ovaj cvijet kako bi se zaštitila od pogrešnih muškaraca. Ciklama; Ovaj prekrasni cvijet štiti ženu od negativnih vanjskih uticaja, zlih očiju i ljubavnih uroka. 



Dobro ju je staviti u spavaću sobu u blizini kreveta na kojem spavate. Geranium-Muškatla; Muškarla reguliše promjene raspoloženja i pomaže ženama da održe dobro raspoloženje. Ona će vam pomoći da kontrolišete svoja osjećanja i prilagodite se svakoj situaciji. 

Orhideja; Orhideja je čarobna biljka sa prelijepim cvjetovima. Pomaže ženi da stekne samopouzdanje, pronađe način da voli sebe, prevaziđe komplekse i strahove. Sve one žene koje nemaju samopouzdanja bi trebale da nabave sebi jednu orhideju. 

Crocus-Šafran; Ovo nije samo cvijet, već pravi magnet za pozitivnu energiju. Šafran tjera negativne ženske misli, naročito ako su one povezane sa voljenom osobom. Gerbera; Ovaj cvijet ima veoma jak uticaj na muškarce koji uđu u žensku kuću. 

Ako voljenu osobu želite vezati za sebe, dovoljno je da joj kod kuće pokažete rascvjetalu gerberu. Azalea-Rododendron; Rododendron je biljka koja ženi daje šarm i ljepotu. Muškarci češće počinju obraćati pažnju na žene koje posjeduju ovaj cvijet, jer se u njoj pojavljuje neka vrsta žara koji se ne može objasniti.

Pokreće Blogger.