Neke stvari je najpametnije zadržati za sebe - Naizgled bezazlene rečenice bi mogle uništiti vezu

Riječi ponekad mogu jako da nas zabole, da nas povrijede pa čak i da dovedu do kraja vezu koja nam se na prvi pogled činila veoma dobrom. 


Stručnjaci savjetuju da je u nekim situacijama najbolje držati jezik za zubima i ne otkrivati svaku svoju riječ i misao. Pročitajte šta to još bračni savjetnici savjetuju da ne bismo trebali govoriti svome partneru. 1. Nikada svom muškarcu ne govorite "Budi muško"; Ovim nećete uništiti samo svoju vezu već i muškarca u njemu. 

Umjesto da mu ovo kažete pokušajte stvari da riješite na drugačiji način i razgovarate sa svojim partnerom. Vaš partner neće uvijek odreagovati onako kako vi želite i treba da budete svjesne toga. 2. Ne komentarišite sa njim druge žene; Kada kažete muškarcu da pogleda drugu ženu ni jedan odgovor koji vam ponudi neće biti dovoljno dobar. 



Ova naizgled bezazlena rečenica bi mogla izazvati nepotrebnu svađu i uništiti vašu vezu. 3. Moj bivši bi to uradio drugačije; Nikako ne biste trebali svom partneru govoriti o svim svojim bivšim vezama i kako bi jedan od vaših bivših partnera postupio u nekoj situaciji. 

Nemojte da ih poredite čak i ako je to u pozitivnom smislu. Time ga samo možete navesti da pomisli da još uvijek mislite na svog bivšeg. 4. Ne govorite loše o njegovim prijateljima i članovima porodice; Ako je vaš partner prihvatio sve vaše najbliže prijatelje i članove porodice, najmanje što možete da učinite jeste da uradite isto. 



Ne govorite loše o ljudima koji su mu dragi, osim ako ne postoji neki veći problem. 5. Ni riječi o bivšima; Između vas i vašeg partnera ne bi trebalo biti tajni, ali neke stvari je bolje sačuvati za sebe. Broj partnera i vaš intimni život prije njega zadržite za sebe. To je vaša lična stvar i tako treba i da ostane.

Pokreće Blogger.