Mnogi muškarci se ne žele odreći slobode - 5 najčešćih izgovora koje koriste da izbjegnu brak

Većina žena želi da se uda i od malih nogu sanjaju o svom vjenčanju iz snova. Za njih je brak sveta stvar, ali šta je sa muškarcima? 


Da li i oni sanjaju o danu kada će zajedno sa svojom izabranicom izgovoriti sudbonosno DA? Istina je da se mnogi muškarci boje braka, a kada žele da ga izbjegnu spremni su da se koriste raznim izgovorima. 1. Još uvijek smo mladi, čemu žurba? Mnogi muškarci se boje obaveza i za njih brak predstavlja veliku odgovornost. 

Oni se takođe plaše da bi brak mogao da im ograniči njihovu slobodu koju ne žele da izgube. Zbog toga često odugovlače i ne žele žuriti sa brakom. Druga stvar koju treba razumjeti je da se većina muškaraca boji neuspjeha. Plaše se da neće postati dobri očevi i dobri muževi. 



2. Sačekajmo dok ne nađem bolji posao; Ekonomski uslovi su nešto zbog čega mnogi muškarci odgađaju brak. Smatraju da trebaju biti finansijski stabilni da bi bili u stanju izdržavati porodicu. 3. Dobro nam je i ovako; Ako muškarac ovo kaže to znači da ne želi da se odrekne svoje slobode i da želi nastaviti da živi onako kako njemu odgovara. 

Ovom frazom on poručuje da ne želi promjeniti svoj način života i da nije spreman to da prihvati. 4. Treba mi još malo vremena; Često kada muškarac kaže da mu treba još vremena, to znači da jednostavno nije siguran u svoja osjećanja prema vama. 



Voli biti sa vama, ali ne gaji ista osjećanja kao vi. Ako se planirate vjenčati, a vaš muškarac i dalje koristi ovaj izgovor, razmislite želite li zaista čekati nekoga ko možda nikada neće biti spreman. 5. Ne vidi smisao braka kad već živite zajedno; Ako živite zajedno, vaša veza već približno liči na bračni život. 

U ovom slučaju, brak je, prema njegovom mišljenju, potpuno nepotrebna stvar. Ne želi staviti svoj potpis, jer mu to ništa ne znači.

Pokreće Blogger.